DDoS atan aygıtlara karşılık olarak DDoS atarsak ne olur?

DDoS birden fazla aygıtla yapıldığını biliyorum ama tüm bu cihazların adreslerini tespit edecek ve onlara DDoS atacak bir yazılım yaptık diyelim. Bizim attığımız DDoS gelen saldırıyı engeller veya etkisini azaltır mı, yoksa şu an benim kafam mı güzel? :D

Bro zaten bunu yapabilmen için karşı tarafın IP'sini bilmen gerek.

DDoS birden fazla aygıtla yapıldığını biliyorum ama tüm bu cihazların adreslerini tespit edecek ve onlara DDoS atacak bir yazılım yaptık diyelim. Bizim attığımız DDoS gelen saldırıyı engeller veya etkisini azaltır mı, yoksa şu an benim kafam mı güzel? :D

Kesinlikle 2.secenek :)
Biri size arkanızdan yumruk atarken sizin on tarafinizda havaya yumruk sallamaniz gibi olacaktır.

Ayrica önceki yorumlarda Cloudflare denilmiş kesinlikle başarılı bir servistir.

Cloudflare değil de yerel operatörlerin verdiği DDoS atak önleme servisi aldığınızı varsayalım;
Atak olarak öncelikle anomali trafik nedir konusunda doğru tanım oluşturmak gerekir. Örneğin bir alışveriş sitesi ile bir blog sayfaya birim zamanda gelen trafik ve paket sayısı farklı olacaktır. Dolayısıyla birine atak gibi gelen paket sayısı diğer site için normal trafik olabilir.
Bu tanımı yaptık diyelim ve operatör omurgasindaki atak önleyici cihazda sizin IP adresiniz için bu tanıma göre koruma başlatıldı. Anomali trafik geldiğinde önleme cihazı sizin IP adresinize ait IP adres anonslarini (bgp) ile kendi uzerine alır(bir nevi Cloudflare gibi) ve temiz trafik dediğimiz atak ile gelen paketleri droplayip size gerçekten ulaşması gereken paketleri teslim eder. Bu arada atağı anlama, IP anons değiştirme Max 180sn civarında zaman alacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı