DDOS Bilişim Suçuna Girer Mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu linki attıysa bu şekilde ne IP alabilir ne de herhangi bir zararlı bulaştırabilir.

Hayır hatta önce link ayrıydı birleştiremi isteedi bende çok merak etmiştim ve açınca olan oldu yalan attığımımı düşünüyorsun :(Nasıl oldu bilmiyorum ama herşey o link açmamla başladı :/

Lightshot — screenshot tool for Mac & Win Bir resim upload sitesidir. Bu siteye bu formatta zararlı yüklemesi mümkün değil, siteyi ele geçirmediği sürece ki bunu da yapamaz.

Resim linki gönderme ile IP alınmaz. Fakat birçok basit yöntemle alınır.

Muhtemelen farklı bir şekilde zararlı dosya yemiş olabilirsin.

Yapacakların basit. En başta da belirttim. Modemi kapat aç. Modem arayüzünde şifre yoksa koy. BitDefender, Kaspersky ve Norton gibi güçlü firmaların Internet Security paketini yükle ve tam tarama yap.

Evet DDOS saldırı yapmak suçtur ve cazaları ağırdır.

Türk Ceza Kanunu’nun 244. Maddesinde “bir bilişim sisteminin işleyişini engellemek” suç olarak kabul edilmiş ve yaptırımı 1-5 yıl arası hapis cezası olarak düzenlenmiştir.” ve ayrıca iletişim özgürlüğünün kısıtlanması suçu da eklenir.Ayrıca Duygusal Tazminat ta işin içine girer
Kısacası
1-Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2-Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
3-Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

Lightshot — screenshot tool for Mac & Win Bir resim upload sitesidir. Bu siteye bu formatta zararlı yüklemesi mümkün değil, siteyi ele geçirmediği sürece ki bunu da yapamaz.

Resim linki gönderme ile IP alınmaz. Fakat birçok basit yöntemle alınır.

Muhtemelen farklı bir şekilde zararlı dosya yemiş olabilirsin.

Yapacakların basit. En başta da belirttim. Modemi kapat aç. Modem arayüzünde şifre yoksa koy. BitDefender, Kaspersky ve Norton gibi güçlü firmaların Internet Security paketini yükle ve tam tarama yap.

Beynim almıyor Nasıl oldu ki :/Saldırganın yazdığı şeyden yola çıkarak bu linkten attığını düşündüm Ddos atan kişinin yazdığı mesaj:ULAN SANA ATTIGIM DDOS LİNKİNDEKİ /Diğer kısmı küfür dolu o yüzden yazamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye
Antivirüsün yoksa ve sürekli indirme falan yapıyorsan rahatlıkla bulaşır. Özellikle Malwarebytes Anti-Malware'nin tarama sonucunda zararlı dosyanın konumu yazar. Böylece fikir yürütebilirsin.

Umarım bir sonuca varabiliriz ve bu kişi hak ettiği cezayı alır zor olucak ama yinede denemek istiyorum gidebildiğim kadar ileri.Eğer mutlu sona ulaşırsak böyle şeyler azalıcaktır ayrıca bir sorum daha olucak Hakaret+Tehditler bunlarda bilişim suçlarına girmiyormu ddos attığını kanıtlayamassam böyle bir şey için başvurabilirmiyim ilgili yerlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı