DDoS saldırıları

DDoS ile alakalı şu yazımız, DDoS saldırılarının neden can sıkıcı ve uğraştırıcı olduğunu açıklıyor:

Para ile koruma vs. alınamıyor mu bu duruma? Donanımdan az çok anlıyorum fakat bunlara yabancıyım.

Girişte gördüğün Cloudflare bu işe yarıyor. :)

Bu bizim hesaplarımızı ve ya IP'lerimizi ele geçirmelerini sağlar mı? @SideWinder

Gİrdiğin siteler IP'ni görür zaten. Yani IP adresin, girdiğin sitelere gizli olmuyor. Ama DDoS saldırısıyla veri kaçırıldığını hiç duymadım.
Kanser olacağım. Kim atıyor ve neden atıyor? Bulamıyor muyuz bunları? Gelen isteklerin IP adreslerini görebilmeniz lazım.

Genelde birçok kaynak kullanılarak, bir adresten değil dağılmış birçok adresten aynı anda geliyor saldırılar.

Kanser olacağım. Kim atıyor ve neden atıyor? Bulamıyor muyuz bunları? Gelen isteklerin IP adreslerini görebilmeniz lazım.
Sadece bir cihaz üzerinden saldırı yapılmıyor. İnternete bağlanan her cihazdan saldırı yapılabiliyor, buna buzdolabı gibi beyaz eşyalar bile dahil. Üstelik bundan cihaz sahibinin haberi bile olmayabiliyor. Bir virüs bulaştıysa o cihazı istedikleri gibi DDoS saldırılarında kullanabiliyorlar. Buradaki üyelerden bile saldırı olmuş olabilir.

DDoS ile sadece sunucuya yoğun istek gönderiliyor ve sunucu bu kadar isteği kaldıramadığında oldukça yavaşlıyor. Veri çalınma gibi durumlar olmaz.

Demek ki derken? Site kitlendi sonra "DDoS protection" diye yazılar çıkmaya başladı. Ben Sosyal'de gezinirken. Artık i9'lu sistemi de kilitledilerse...
"Demek ki"si fazla olmuş.

"Hah yine başlamışlar" diye geçirdim içimden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı