DDoS saldırısı nasıl engellenir?

Emrihanr6

Centipat
Daha fazla  
Ben Discord da arkadaşımla konuşurken bir anda DDoS saldırısı yedik. Şu anda bile devam ediyor ve nasıl kurtuluruz bilmiyoruz. Yardım eder misiniz? Saygılar.

DDoS saldırısı benim bildiğim sadece forum veya diğer sitelerine yapılıyor. Discord'da DDoS olduğunun kanaatine neye göre vardınız? Bundan kurtulmanın birçok yöntemi var.

Ses kanallarına atılabiliyor diye biliyorum, videoları var internette.

Yıllardır DC sunucusunda yöneticilik yaptım ilk defa sizden duyuyorum. 400 bin kişilik sunucuyu yönetiyordum. Hiç DDoS saldırısı yememiştik ve bir Ton'ta ses kanallarımız vardı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun gibi hocam, herkese atacaklar diye bir durum yok.
Genelde test için veya böyle etkinliklerde türüyor bunlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun gibi hocam, herkese atacaklar diye bir durum yok.
Genelde test için veya böyle etkinliklerde türüyor bunlar.

O zaman bu saldırıyı yapan kişi muhtemelen bu kişinin sunucusunda olmalı öyle değil mi? Bu kişiyi tespit edip üyeyi sunucudan atması lazım.

O zaman bu saldırıyı yapan kişi muhtemelen bu kişinin sunucusunda olmalı öyle değil mi? Bu kişiyi tespit edip üyeyi sunucudan atması lazım.

Evet, ancak tam olarak değil.
Sunucuya önceden girmiş, ses kanalının IP adresini almış olması gerek.
Yani sunucuya en az 1 kere girmiş birisi olmalı.

Evet gelmişti konuşmuştuk, o kişiyle ve sonradan arkadaşımızla ikimiz durmadan ses kanallarına gir çık yapmaya başladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı