DDoS Saldırısından Nasıl Kurtulunur?

empiresemir

Hectopat
Katılım
18 Kasım 2019
Mesajlar
16
Selamlar, internetim yaklaşık 2 gündür sürekli çok yavaşlıyor ve bilgisayarımda CMD‘yi çalıştırıp netstat -an -p TCP yazdığımda bir sürü SYN_SENT yazıyor. Sık sık modem resetlediğim halde saldırı yemeye devam ediyorum. Bilgisayarımdan kaynaklı olmadığına eminim, bilgisayarım kapalıyken de yediğim olmuştu. Yardımcı olursanız sevinirim, kendimi bu saldırıdan nasıl kurtarabilirim?
 
CMD'ye yazdığın bir komutla DDoS yediğini nasıl anlayabildin?

O komut internet hareketlerini gösteriyor. SYN ise DDoS durumudur.

IP adresiniz birilerinin eline geçiyor. Eğer ıp değiştirdiğiniz halde yine de bulabiliyorlarsa. Bilgisayarınızda IP adresinizi dışarıya gönderen zararlı bir yazılım olabilir.

ESET ınternet Security ile taramalar yaptım fakat herhangi bir sonuç çıkmadı. Yukarıda da belirttiğim gibi bilgisayar kapalıyken de DDoS yemeye devam ettim. IP'm sızıyorsa nasıl sızdığı hakkına en ufak bir fikrim bile yok maalesef.
 
Son düzenleme:
O komut internet hareketlerini gösteriyor.

Cihaz internete bağlı olduğu halde her saniye başına birçok işlem yapabilir bu gayet normal bir durum. Sistem boşta dursa bile arkaplanda çalışan Microsoft hizmetleri kullanıyordur interneti. Sizdeki durum bambaşka xDSL istatistiklerinizi paylaşın, DDoS bu şekilde değil.

Saldırılar için operatörlerin aldıkları önlemler, belirli bir filtreler var diye biliyorum. Böyle bir saldırı yemiş olsan modemin delirmeye başlar, işlemci kullanımı tavan yapabilir. Aynı zamanda varsa CPU kullanımı yüzdesi gibi bilgileri de paylaşın. (Modemden bahsediyorum bilgisayardan değil.)

Ayrıca IP adresin statik mi? Statik ise port açık mı?
 
Son düzenleme:
Hayır ıp'm statik değil. xDSL ve modem CPU kullanım yüzdesi gibi değerlere nereden bakabilirim? (Türk Telekom kullanıyorum)

Statik IP'ye sahip değilsen saldırı yeme olasılığın yok denecek kadar azdır ve o kadar bilgiye sahip olupta bu kadar gereksiz bir şey için kimse çaba göstermez büyük ihtimalle bilgisayarında virüs var ya da altyapıda veya internet sağlayıcı kaynaklı bir sorun.
 
Bildiğiniz koruma programı var mı? Evde ailem ile yaşıyorum ve çok fazla cihaz var. Kendi bilgisayarıma format attım ancak diğer cihazlarda virüs olması da çok yüksek bir ihtimal. Herhangi bir koruma programı önerebilirseniz çok müteşekkir olacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı