DDR2 sisteme nasıl 8 GB RAM takılır?

Yusuf Koçaks

Centipat
Daha fazla  
RAM'im 2 GB ve Max 4 oluyor. Yeni RAM alıp taksam olur mu ya da sadece 8 GB RAM alıp taksam ise yarar mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce de dediğim gibi maalesef olmaz hocam. PC açılmaz ve hata verir. Desteği kadar takabilirsiniz. Ya da DDR3 destekli bir anakart alabilirsiniz.

Illaki 8 GB DDR2 RAM'im olsun diyorsanız anakartın 4 tane DDR2 RAM slotu olması gerekir. Öteki türlü çift DDR2 slotlu anakartlarda maksimum 4 GB takabilirsiniz. DDR2'de tek modül 8 GB RAM ne gördüm ne duydum, patenti size ait olmalı :) 4 GB DDR2 RAM bile çok zor bulunuyorken, 8 GB'ı aramak boşa zaman ve para kaybı hocam.

Illaki 8 GB DDR2 RAM'im olsun diyorsanız anakartın 4 tane DDR2 RAM slotu olması gerekir. Öteki türlü çift DDR2 slotlu anakartlarda maksimum 4 GB takabilirsiniz. DDR2'de tek modül 8 GB RAM ne gördüm ne duydum, patenti size ait olmalı :) 4 GB DDR2 RAM bile çok zor bulunuyorken, 8 GB'ı aramak boşa zaman ve para kaybı hocam.
2016'da 4x4GB satmıştım, o kadar pişmanım ki.

Daha önce de dediğim gibi maalesef olmaz hocam. PC açılmaz ve hata verir. Desteği kadar takabilirsiniz. Ya da DDR3 destekli bir anakart alabilirsiniz.

Aklımda bir an DDR4 destekleyen anakart var alacağım kasa biraz eski sorun çıkmaz değil mi?

Bunu alıp taksam kasada sorun olur mu?

Sizin kasanın resmini hatırlıyorum. Anakart zaten mATX boyut olarak uyar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı