DDR2 vs DDR3 Performans Farkı

Shilaqq

Hectopat
Arkadaşlar selam. Şu an Intel Xeon E5440 + MSI GT 1030 2GB OC EDITION +DDR2 4GB 800MHZ RAM'li bir bilgisayarım var ve oyunlarda çok kötü performans alıyorum. Ben nedeninin DDR2 anakart ve RAM'larden olduğunu düşünüyorum. Acaba DDR3 anakart ve DDR3 1333MHZ RAM alsam bu özellikler ile daha iyi bir performans alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet 800 MHz. Oynamak isteyip de oynayamadığım oyunlar LOL ve PUBG Mobile . LoL'de fightlar harici FPS yüksek ama fightlar da çok düşüyor. PUBG Mobil'de ise çok düşük FPS'ler alıyorum ve drop da oluyor. Ayrıca, CS:GO oynamıyorum ama onda da FPS'ler çok düşük.

PUBG mobile oynamak istiyorsan RAM'ler kesinlikle 1333 MHz olmalı. RAM değiştireceğin için anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın.

DDR3 bir anakart al, eğer bütçen varsa hemen DDR4 bir anakart al. 8 GB, en düşük 1600 MHz RAM al. Eğer DDR3 alırsan bu sorunlarının hepsi çözüme kavuşacaktır. Tavsiyem DDR4 bir anakarta yatırım yapman olacaktır.

Size tavsiyem:
  • Intel Skylake Pentium G4400 3.3GHz 3MB Cache LGA1151 İşlemci
  • G.Skill 8GB DDR4 2133Mhz CL15 RAM
  • MSI H110M PRO-VD LGA 1151 (Soket H4) Intel H110 mini ATX 7996-007R Anakart

Bu ürünlerin ikinci elini Letgo tarzı platformlarda kovala kardeşim bence. Yeni nesil, giriş seviyesi bir PC olur.

DDR4 anakart alırsam bu sefer işlemciyi de değiştirmek zorun da kalacağım. Çok para harcayamam şu an. DDR3 anakart ve 8GB RAM alıp sorunum çözülüyorsa eğer böyle yapmalıyım. İleri de zaten komple yeni bir bilgisayar alacağım. Şimdilik beni idare etmeli. Önerebileceğiniz DDR3 775 pin bir anakart var mıdır? 2.el ya da 0. 2x4GB RAM yeterli midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı