DDR3 1066 MHz 4 GB RAM i3 3220 ile çalışmıyor

fattihbey

Hectopat
Herkese merhabalar. Geçen hafta i3 3220 işlemci aldım ancak taktığımda Windows'da biraz oyalandıktan sonra fare takılı kaldı. Satın aldığım kişi DDR3 1066 MHz RAM duymadım ben diyor DDR2'dir o dedi aldığın işlemci DDR3'de çalışır dedi anakartım ASUS P8H61M LX3 Plus rev2 sizce RAM'den dolayı mı bu hata eski işlemcim Pentium G630 1066 MHz desteği var yazıyor onda düzgün çalışıyor. Ancak i3 3220 olmuyor galiba i3 3220 1333 ve 1600MHz desteği yazıyor.

Adsız.png

1066 Mhz ben de ilk defa duyuyorum. CPU ID yükle ,SPD bölümünde her iki RAMinin ekran görüntüsünü al bakalım. Şöyle

Dosya Ekleri

• asdasdsad.jpg
    asdasdsad.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 79
Buyrun efendim tek slot 4 gb
Bu RAM 1333 Mhz Marka model göstermiyor bu da kaliteli ürün demeyi zorlaştırıyor . Çalışıyor görünüyor fakat donma için bikaç şey söylenebilir
1. RAMi çıkarıp temizlemek
2. 4 GB RAMin win 10 için yetersiz olması
3. Win 10 arkaplanda güncelleştirme yaptığı için anlık RAM kullanımını %100 yapmış olabilir

Bu RAM 1333 MHz marka model göstermiyor bu da kaliteli ürün demeyi zorlaştırıyor. Çalışıyor görünüyor fakat donma için birkaç şey söylenebilir.
1. RAM'i çıkarıp temizlemek.
2. 4 GB RAM'in Win 10 için yetersiz olması.
3. Win 10 arkaplanda güncelleştirme yaptığı için anlık RAM kullanımını %100 yapmış olabilir.

Windows 8'di Windows 10 yaptım yeni yine aynı durum şu an eski işlemci ile kullanıyorum. Ekran kartını çıkardığımda bu hatayı veriyor bir süre sonra aynı şekilde.

Dosya Ekleri

• 20200711_133522.jpg
    20200711_133522.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 69
Donanımsal bir sorun gibi görünüyor .
-İşlemci sıcaklığını kontrol et
-VGA kablosunu kontrol et ,varsa başka kablo dene
-Kasanın içini saç kurutma makinesiyle yakından temizle, RAM ve Ekran kartı soketlerine toz girmiş olabilir makinayla yakın mesafeden temizle.

Donanımsal bir sorun gibi görünüyor.
-Işlemci sıcaklığını kontrol et.
-VGA kablosunu kontrol et, varsa başka kablo dene.
-Kasanın içini saç kurutma makinesiyle yakından temizle, RAM ve ekran kartı soketlerine toz girmiş olabilir makineyla yakın mesafeden temizle.

Olay görüntüleyicisinde sizce neden kernel Power hatası yazıyordu. Ve bir şey fark ettim PC başlattığımda ilk fanlar dönüyor sonra hepsi duruyor 3 saniye sonra çalışmaya başlıyorlar.

Kernel Power hatası için kesin birşey söylemek çok zor hangi parçadan olduğunu anlamak için baya uğraşmak lazım. Şu anda onu yapıyoruz zaten deneme yanılma yoluyla sorunun kaynağına ulaşmaya çalışıyoruz. Vga kablosunun iğnelerinde sorun var mı kırılma yamulma ? Ethernet kablosunu çıkarıp Pc yi resetleyin, Elinizde başka RAM varsa onunla deneyin. PC güç kaynağı kaç Watt ?

Kernel Power hatası için kesin bir şey söylemek çok zor hangi parçadan olduğunu anlamak için bayağı uğraşmak lazım. Şu anda onu yapıyoruz zaten deneme yanılma yoluyla sorunun kaynağına ulaşmaya çalışıyoruz. VGA kablosunun iğnelerinde sorun var mı kırılma yamulma? Ethernet kablosunu çıkarıp PC'yi resetleyin, elinizde başka RAM varsa onunla deneyin. PC güç kaynağı kaç Watt?

460W Cooler Master'ın abi naptıysam yok bir 5 10 dk sonra donuyor her şey eski işlemcide bir şey olmuyor off iade edeyim artık elimizde kalmasın.

460W Cooler Master'ın abi naptıysam yok bir 5 10 dk sonra donuyor her şey eski işlemcide bir şey olmuyor off iade edeyim artık elimizde kalmasın.
Dostum ,eski işlemcide öyle sorun yoksa bizi niye uğraştırdın :)))
İşlemciyi çıkar telefonla çok yakından işlemci soketinin resmini çek zoomla ,pin'ler eğilmiş olabilir , pin'lerde de sorun yoksa o işlemciyi değiştir . Geçmiş olsun
İşlemciye ne kadar verdin ? İ5 3470 tavsiye ediyorum 320 ye satan var ,bütçen yoksa acele etme ,varsa da etme iyi araştır uzun süre kullanacağın parçalar almaya bak

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı