DDR3 12 GB RAM vs 16 GB RAM

Yukarda söylediğim gibi 3 slot yani 3 kanal kullanmak çok şart değil. Ben de x58 sistem kullanıyorum. 2070super ekran kartıyla kullandığım için bana şart 3 kanal. Rtx kart takmayacaksan 4x4 veya 2x8 yap. Ama ramlerin mhz ve cl değerlerinin aynı olması lazım. Bunlar aynı olmazsa ara sıra sistemin açılmaz veya durduk yere mavi ekran yersin (ben de böyle kullandım ilk etapta ordan biliyorum). Alacaksan 4x4 yeni bir set al veya 2x8 yap.

Msi örneğini veren arkadaş gibi 3 3 aynı renkte olanları dolduracaksın. Haricini yapmaya çalışırsan sistem açılmaz zaten.

Anladım hocam sağolun. 4x4 alacağım o zaman. Bu ramlarin 3 tanesini mavi slota, diğer kalan 1 tanesini de siyah slota takacağım değil mi?

Anladım hocam sağolun. 4x4 alacağım o zaman. Bu ramlarin 3 tanesini mavi slota, diğer kalan 1 tanesini de siyah slota takacağım değil mi?

@FarqueS bizzat kullanıcısı olarak sana en doğrusunu söylemiş. Bu durumda 3x4 veya 2x8 GB yoluna gitmek daha iyi görünüyor bana göre. 4x4 çok ideal olmayabilir. Anakartının 6 slotlu olduğunu bilmiyordum en başta.

Dosya Ekleri

• 6B01EA65-15D0-4D48-841A-A5B272D89367.jpeg
    6B01EA65-15D0-4D48-841A-A5B272D89367.jpeg
    118,6 KB · Görüntüleme: 37
@FarqueS @kino hocalarım yardımlarınız için ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. 😇

Bir sorum daha var. Ucuz diye ECC RAM alınır mı sizce? 2. el de buldum ve fiyatı diğer normal RAM'lara göre daha düşük. Anakartım da destekliyor. 3x4 şeklinde deneyerek alacağım. Performans konusunda biraz daha düşükler diye biliyorum ama bütçem kısıtlı. Eğer fark etmez al yine de idare eder derseniz alacağım. Yok alma çok yavaş olur derseniz de 4x2 normal RAM alacağım mecburen. Sizce hangisi daha mantıklı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı