DDR3 1600 MHz CL 11 SO-DIMM RAM Önerisi

hetzenheppa

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Bilgisayarımı yükseltmek istiyorum bunun için Technopat'ın videosunu seyrettim. CPU-Z'yi kurdum ve bu değerlerle karşılaştım. 1. slotum boş, 2. slotta ise bu değerler var. Bu konuda biraz bilgisizim, ne tür bir bellek gerekiyor. Rica edersem Vatan Bilgisayar'dan link paylaşır mısınız?

upload_2016-8-3_19-4-25.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradığınız belleğin özelliklerini konu başlığına yazdım. Bütçeniz nedir? Sistemde 4 GB RAM var, 8 GB ekleyip 12 yapabiliriz belki. Sistem özelliklerinizi belirtmeniz gerek. Anakart ve işlemci modelini bilmemiz gerekiyor. CPU ve Mainboard sekmelerinin de görüntülerini paylaşın.

Bütçem 200 Türk Lira'dır.

İşlemci:

upload_2016-8-4_1-31-54.png

Mainboard:

upload_2016-8-4_1-33-23.png

Ekran kartım:
upload_2016-8-4_1-34-3.png

Teşekkür ederim. Bu arada SSD'nin cidden ne işe yaradığını öğrendim. Sabit disk yerine, SSD kullanmakla iyi ettim. Önceki konularda da yardımcı olduğun için çok teşekkürler. Sizler sayesinde bilgisayarımı geliştiriyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdığım kadarıyla anakart 2x8 16 GB 1866 MHz'e kadar RAM destekliyor. RAM yükseltme işi biraz deneme yanılma ile başarılıyor. Bazen ürünler sorunsuz olmasına rağmen uyumsuz olabiliyor. Bu yüzden iade edebileceğiniz yerden almanızda fayda var. Yerel bilgisayar satıcıları mesela. Aşırı fiyat ödemeye kalkmayın. 8 GB 1600 MHz notebook RAM'ler 100-150 TL. Genelde 130 liraya olur. 4 GB alırsanız elbet faydası olacaktır ancak bir satıcıya elinizdeki belleği verip, (düşük ihtimal de olsa) bütçenize az daha eklerseniz kolaylıkla 2x8 GB alabilirsiniz. En azından 1 tane 8 GB alıp 12 GB yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Sizdeki bellekle aynı özelliklerde bir ürün var. Ancak şans işi, %100 uyumlu olur diyemiyorum.
Bahsettiğim 16 GB 1866 MHz sınırına ulaşmak için alttakinden iki adet almak gerek. Ancak kesin çalışma garantisi veremiyorum. Bir sistemde çalışıp, diğerinde hata verebiliyor. Böyle anlatıyorum ama korkutucu gelmesin. İhtimaller dahilinde yani haberiniz olsun. Çoğunlukla uyumlu olurlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı