Hocam 2 sorum olacak 1. si 32 Bit üstünde görmez dediğiniz nasıl oluyor yani benim 32 Bit'lik laptopum varsa 4 GB RAM'i daha görmicek mi 2. si voltaj dediğiniz 1.35 voltaj nedir ben 2. el almayı düşünüyorum kingston marka sorun olur mu?
Bilgisayar değil işletim sistemi (Windows) 32 bit olma ihtimali olan. Küçük bir ihtimal ama cihazınız eski, olma ihtimali var o yüzden dile getirmiştim. 32 bit işletim sistemleri maksimum 4GB RAM adresleyebilirler. Dolayısı ile 4GB üstü RAM atıl kalır. Anlaması çok kolay, "bilgisayarım" üzerine sağ tıklayıp, özellikleri seçerseniz gelen ekranda işletim siteminizin 32 bit mi 64 bit mi olduğunu direk görebilirsiniz.
Ya da:
Eğer 64 bit ise (büyük ihtimalle öyledir) devam edebilirsiniz. Eğer değilse cihaza sıfırdan 64 bit Windows yüklemesi yapmanız gerekecek, RAM artışından faydalanabilmek için. 32 bitten 64 bit sisteme güncelleme de olmaz, sıfırdan yüklemek zorunlu.
Hangi RAM türünü almanız gerektiğini görmek için de şu nu yapacağız. CPU-Z programını yükleyip çalıştırın.
DOWNLOADING CPU-Z_2.13-EN.EXE | CPUID
Programda SPD sekmesine tıklayın, aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Buradan makinanızda takılı olan bellek ile ilgili marka, model, besleme voltajı, hız gibi özellikleri görebilirsiniz.
Ek olarak marka ve model numarası ile Google'da "marka model no spec" araması yaparsanız takılı RAM'in bütün spesifikasyonlarına ulaşmış olursunuz.
Ben bulabilirseniz takılı olan RAM'in aynısını almanızı tavsiye ederim. Bulamazsanız başka markanın aynı speklere sahip olan modelini de seçebilirsiniz. Sıkıntıya düşerseniz CPU-Z ekran görüntüsünü paylaşın, yardımcı olmaya çalışayım.
Örnek:
Örnek olarak yukarıdaki ekrandaki Kingston RAM'i (9905403-447.A00LF) arattığımda önemli olarak şunları buldum:
DDR3 240 pin DIMM (bellek modülünün fiziksel özellikleri)
1333 MHz (modülün hızı ile ilgili parametre)
1.5 Volt (besleme gerilimi)
Yeni alacağım RAM de bu koşulları sağlamalıymış
Ek olarak takılı belleğin özelliklerini bilmesem bile, bilgisayarınızın modelinden aşağıdaki bilgilere ulaştım:
1600 MHz , DDR3L ("L" 1,35 Volt anlamındadır).
Dolayısı ile size ilk mesajımda linkini attığım Samsung RAM bilgisayarınızla uyumlu.
https://www.hepsiburada.com/samsung...3qh0-yk0-p-HBCV0000034W9Q?magaza=kurtandkurt&
Kingston isterseniz aşağıya bakınız. Kingston yetkili satıcısı bir firma aşağıdakileri tavsiye etmiş:
Sonuçta anahtar kelimeler "4GB DDR3L SODIMM 1.35V 1600Mhz CL11"