DDR3 Anakarta 16 GB RAM Takılır Mı?

MHz ve CL değerlerinin farklı olduğu 8 ve 4 GB farklı marka RAM 2 slotlu anakarta takılırsa ne olur?

MHz değerleri farklıysa düşük olana uyum sağlarlar ancak CL değerinin farklı olması uyumsuzluk sorunlarına neden olur, sistemde anormallikler, mavi ekranlar çıkabilir.

Genelde DDR3 anakartlar eski olduğu için özellikle 4 RAM yuvasına sahip modeller (bizzat kendimde sahibim) tek kanaldan sadece 4 GB RAM destekliyor. 8 Gb takamazsınız malesef. Tabi anakartınız gerçekten çok iyiyse bilmiyorum. Maksimum da 16 GB RAM destekliyorlar. Yani 4 tane 4 GB'lık takabilirsiniz.
s.a max 16 destekleyen anakarta bu videodaki arkadaş 8+8 ram takıyor bende denemelimiyim

Takılır tabi. 8+4 takılınca 8+8 gibi bir performans olmaz. Kit olunca daha fazla performans veriyor diye biliyorum.
Kısacası 8+4 yada 8+8 yapabilirsiniz. Önemli olan anakart kaç GB ram destekliyor ? Mesela 16GB destekliyor ise ve 4 RAM slotu var ise her slota 4GB RAM takabilirsiniz. Yani 2 slota 8+8 takayım diğerleri boş kalsın diye bir seçenek işe yaramıyor.

İşlemcilere bakıyorum "Maks. Bellek Sayısı: 2" diyor. 4 tane RAM takmak işe yarıyor mu? Anlamadım ben bu işi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı