DDR3 ekran kartını GDDR5'e yükseltmek

İbrahim Çopur

Hectopat
Daha fazla  
Şu anki ekran kartım GT 220 satışta bile yok artık bilemiyorum kaç senelik ekran kartı ve artık işimi görmüyor her şeyde kasma yapmaya başladı. Ben GTX 1050 almayı düşündüm ama anakartımın destekleyip desteklemeyeceğinden emin olamadım daha önce açılmış konulara göz attığımda anakartın PCI Express desteklemesinin önemli olduğunu öğrendim. Anakart modelimi öğrenip internetten baktığımda ise PCI-e yazıyordu. Sanırım bu PCI-Express demek şimdiki sorum ise şu şuan kullandığım ekran kartım DDR3, GTX 1050 ise GDDR5 bu konuda bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım öğrenmek istedim beni bilgilendirebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Google'a yazdığınız gibi buraya da yazsaydınız keşke anakart modelini falan.

GTX 1050 ise GDDR5 bu konuda bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım?

Hayır, herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Anakartınızın DDR3 olması sistem RAM'i için geçerli bir durum. PCI-E standardının da kendi içerisinde gelişimi vardır, soket aynı kalır fakat aktarım hızları devamlı gelişir(USB 1.0-2.0-3.0 gibi) fakat moral bozmanıza gerek yok PCI-E 2.0 ile PCI-E 3.0'ın performansa etkisi %2-%3 düzeyinde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı