DDR3 RAM'de çift kanal olur mu?

M_kaplan48

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A5 v16.7
Meslek
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
İşlemci
İ5 2410m
Merhaba. Toshiba L75516X i5 2410M eski bilgisayarım var ayağa kaldırmak istiyorum şu an elimde DDR3 1333MHz 2 GB RAM var. Tek 8 GB DDR 1333 MHz RAM ile mi yoksa 4+2 RAM ile mi sağlıklı olur bu bilgisayar? 6 GB 8 GB farkı olacak onun farkındayım elbette ama yeni sistemlerdeki çift kanal muhabbeti bu bilgisayarda da olur mu?

SSD de alacağım RAM için 300TL ayırabilirim.

Bütçenizi biraz aşıyor ama bundan iki tane almanızı öneririm yoksa Single channel 667MHz olarak kullanırsınız. Bütçeniz kalırsa işlemci değişimi de tavsiye ederim.

Bütçenizi biraz aşıyor ama bundan iki tane almanızı öneririm yoksa Single channel 667MHz olarak kullanırsınız. Bütçeniz kalırsa işlemci değişimi de tavsiye ederim.

Single kit RAM neden 667 MHz'de çalışsın ki? Orijinal 4 GB belleği zaten 1333 MHz'de çalışıyor. İşlemci değiştirme şansım yok çünkü dizüstü bilgisayar.

Single kit RAM neden 667 MHz'de çalışsın ki? Orijinal 4 GB belleği zaten 1333 MHz'de çalışıyor. İşlemci değiştirme şansım yok çünkü dizüstü bilgisayar.

İşlemciniz PGA yapıda yani değiştirilebilir. Intel işlemcilerin %95'i 5. nesile kadar PGA yapıda gelmiştir. Şu an kullandığınız RAM'in markasına da bakın lütfen.

Anladım değişmediği konusunda ısrarcı değilim. İşlemci değişimi ile ilgili kaynak paylaşabilir misiniz?

İşlemciniz PGA yapıda yani değiştirilebilir. Intel işlemcilerin %95'i 5. nesile kadar PGA yapıda gelmiştir. Şu an kullandığınız RAM'in markasına da bakın lütfen.
Sizin üstte paylaştığınız Ram'in aynısı mevcut.

Anladım değişmediği konusunda ısrarcı değilim. İşlemci değişimi ile ilgili kaynak paylaşabilir misiniz?

Sizin üstte paylaştığınız Ram'in aynısı mevcut.
işlemci değişimi içinintel in sitesine veya youtıbe videolarına bakabilirsiniz. size qm serisi bir i7 işlemci öneririm hem frekans olarak iyidir hem de çekirdek sayısı iki kat daha fazladır. ram'ler aynı ise ikisi de 1333mhz de çalışır o zaman.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci değişimi içinintel in sitesine veya youtıbe videolarına bakabilirsiniz. Size qm serisi bir i7 işlemci öneririm hem frekans olarak iyidir hem de çekirdek sayısı iki kat daha fazladır. RAM'ler aynı ise ikisi de 1333MHz de çalışır o zaman.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu bilmiyordum. Araştıracağım. Peki bir soru daha sorayım en fazla kaçıncı nesil işlemciye güncelleyebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı