DDR3 Sistem Yükseltmeye Değer mi?

Makaleler
1
Mevcut sistemim:
i5-4460 işlemci.
8GB DDR3 1600MHz RAM bellek (2x4GB)
H81M-DS2 Anakart.
Asus Expedition GTX 1050 Ti 4GB
240GB SATA SSD ve 1TB HDD
600W PSU

Arkadaşlar merhaba, elimde bu özelliklere sahip bir masaüstü bilgisayar var. Dizüstü bilgisayarım da var günlük işlerimi görecek seviyede, masaüstünü şimdilik oyun amaçlı kullanıyorum. Seneye bilgisayar mühendisliği bölümüne başlayacağım, bölümümle ilgili ağır işleri de bu sistem ile yapmayı düşünüyorum. Bir aralar ekran kartımı değiştirmeden işlemci, anakart ve bellekleri i3-10100F, B460, 16GB DDR4 şeklinde değiştirmek istiyordum ancak bu yükseltmenin maliyeti aklımdaki ilk fiyatın üstüne 1000-1500₺ arttı. Aksine, yaklaşık 750₺ masraf ile RAM'lerimi 16GB'a yükseltebiliyorum, ancak buna değer mi bilemedim. Yani kafamdaki soru şu, sistem oldukça eski olduğu için bu masraf boş yere mi yapılmış olur? Beni bir süre daha, en azından 2 yıl 16GB RAM'li şekilde götürür mü?

Almayı düşündüğüm RAM: Kingston ValueRam 8GB 1600MHz DDR3 RAM (2 adet alacağım.)
Nedense ikinci ellerinden bile ucuza geliyor. DDR3 RAM piyasası allak bullak olmuş.

Dostum Mühendislik yapacaksan kasa kullanmanı önermem. İki bilgisayarını da satıp üzerine koyma şansın varsa biraz daha koyup güzel bir laptop almanı, koyamıyorsan da yine şu ankinden iyi bir laptop almanı öneririm.

2.5 kilogramlık bir gaming laptop alıp okula götürmek pek mantıklı gelmiyor bana. Şu anki laptopum 13.3" ve 1.1kg civarında. Onu götürüp getiririm, yetmediği yerde masaüstü sistemimden yardım alırım diye düşünmüştüm.
Birkaç kilo feda etmen gerek dostum çok zorlanırsın masaüstüne bağlı

2.5 kilogramlık bir Gaming laptop alıp okula götürmek pek mantıklı gelmiyor bana. Şu anki laptopum 13.3" ve 1.1kg civarında. Onu götürüp getiririm, yetmediği yerde masaüstü sistemimden yardım alırım diye düşünmüştüm.

Ben lise 3'e gidiyorum ileride yazılım istediğim için ve oyun oynamayı sevdiğim için RTX3060 i7 11800 laptop aldım ağırlık olarak 2.1kg ekranıda 15.6 inc başta dedim çok kucuk olur babam beni ikna etti bence 2kg çok ağır değil.
Masaüstüne bağlı kalmatansa sırtımda 2 kg ile gezmek daha kolay bence.

Şimdi sistem X58 veya X79 gibi X çipset olsa yükseltmek mantıklı olurdu. İşlemciyi Xeon RAM'leri de yüksek frekanslı bir modelle değiştirip sistemi 3/4 kanal RAM desteği ile kullanırdın. 1150 sokette de Xeon var mı var ancak gereksiz pahalı. Bu durumda bence yükseltmek mantıksız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı