DDR3 Sistemi DDR4 Sisteme Yükseltme Naparken Neler Değişir?

Mesela 290 ve 290X yapabilirsiniz. Fakat değerler düşük olana eşitlenir. Hiç bir avantajı yoktur.
2 tane 290 olur avantajı olur ama diğer kart kullanılmaz adam gibi para israfı olur orda. Bence direk Gtx 980 alın ddr4 geçerken ram, anakart ve işlemci alacaksınız onun yanında bi 980 daha alırsanız o sistem manyak olur o zman

980 çok iyi bir fiyat performans ürünü değil. Eğer bütçe varsa 980 Ti alınabilir. Bu arada sorduğun soruları cevaplayayım.
DDR4 bir bellek türüdür.
X99 ile uyumludur.
Render ağırlıklı ve gerçekten çoklu ekran kartı kullanan kullanıcılar için daha performans ağırlıklı olur.
DDR4 sistemde SLI yaparsanız daha fazla performans alırsınız. Bunun nedeni örnek verirsem 4790K mesela. Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 16. 1 tane ekran kartı için 16 PCI gerekir. Fakat 2. bir ekran kartı takıldığında bu iş 8 8 olur. Buda tam iki katı performans alamazsınız demek. Fakat bu ikili SLI'da pek sorun teşkil etmez. Çünkü kaybettiğiniz performans gerçekten küçük. Ama 3 ve onun ötesinde çok büyük sıkıntı çıkartır.
Performanstan kastınız oyun performansı ise pek bir katkısı olmaz. Daha çok render olursa olabilir.
Bu sorunuzu anlayamadım.
İşlemci, anakart, RAM.
Bu soruyu da anlayamadım.
Piyasanın ne olacağı belli olmaz.
Performanstan kastınız oyun performansı ise arada bir kaç FPS oynar.
Aralarında uçurum yok. DDR3 yeterlidir.
Tavsiyem 2 ekran kartından fazlasını almayacaksanız, örnek 980 Ti SLI veya 970 SLI DDR3 yeterlidir. DDR4 sizin için gereksiz masraf olur.

980 çok iyi bir fiyat performans ürünü değil. Eğer bütçe varsa 980 Ti alınabilir. Bu arada sorduğun soruları cevaplayayım.
DDR4 bir bellek türüdür.
X99 ile uyumludur.
Render ağırlıklı ve gerçekten çoklu ekran kartı kullanan kullanıcılar için daha performans ağırlıklı olur.
DDR4 sistemde SLI yaparsanız daha fazla performans alırsınız. Bunun nedeni örnek verirsem 4790K mesela. Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 16. 1 tane ekran kartı için 16 PCI gerekir. Fakat 2. bir ekran kartı takıldığında bu iş 8 8 olur. Buda tam iki katı performans alamazsınız demek. Fakat bu ikili SLI'da pek sorun teşkil etmez. Çünkü kaybettiğiniz performans gerçekten küçük. Ama 3 ve onun ötesinde çok büyük sıkıntı çıkartır.
Performanstan kastınız oyun performansı ise pek bir katkısı olmaz. Daha çok render olursa olabilir.
Bu sorunuzu anlayamadım.
İşlemci, anakart, RAM.
Bu soruyu da anlayamadım.
Piyasanın ne olacağı belli olmaz.
Performanstan kastınız oyun performansı ise arada bir kaç FPS oynar.
Aralarında uçurum yok. DDR3 yeterlidir.
Tavsiyem 2 ekran kartından fazlasını almayacaksanız, örnek 980 Ti SLI veya 970 SLI DDR3 yeterlidir. DDR4 sizin için gereksiz masraf olur.
980 Ti mi almalıyım sence?

Evga iyi midir?

Ddr4 bana göre para israfı. Ddr4 e vereceğin parayla Ddr3 yapar ordan artan parayla sağlam ekran kartı yaparsın ve yine bence ddr4 ilerde daha güncel ve daha performanslı olabilir. Tabiki bu bayağı zaman demek. Sonuç ddr4 alıp ddr4 e upgrade etmek yerine ddr3 alıp daha güncel ddr4 e upgrade etmek daha mantıklı. Saygılar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı