DDR3 sistemi geliştirmek mi DDR4 sisteme yükseltmek mi?

Esonic H61FHL DDR3 anakart kullanmaktayım. Bir arkadaşım yükseltme yaptığı için ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0 model DDR3 anakartını çok cüzi bir miktarda bana satmayı teklif etti. Biliyorum DDR3 devri geçeli bayağı oluyor ancak maddi durumum pek parlak olmadığı için DDR4 8 GB bir sistem kuracağıma DDR3 16 GB bir sistem kullanıp üstüne ekran kartımın iki üst modelini almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Zira DDR4 bir sisteme geçersem Power dahilinde neredeyse her parçayı değiştirmem gerekir ki yeni bir PC alsam pek bir farkı olmaz diye düşünüyorum. Bu konuda haksız mıyım siz ne düşünürsünüz? İlk başta bahsettiğim iki DDR3 anakartın arasındaki değişiklikleri de söylerseniz sevinirim. Maalesef ki internette bu 2 anakart hakkında da farklı bilgiler dolaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chipset aynı. ASUS'un kalitesi zaten belli. Performans olarak ise zaten OC desteği olmadığı için fark olmaz.

Bütçen benim gibi düşükse ya da hiç yoksa DDR3 toplamaktan sakın vazgeçme. Düşük bütçedeki DDR3 sistem DDR4 sisteme göre ne olursa olsun daha performanslı olur. Anakart ise ileride DDR4 geçmeyeceğine eminsen yedek olarak alabilirsin.

@gObelistan kralı 3. nesil ve uygun RAM ile olabilir ama bulunsa bile o tip DDR3 RAM'ler DDR4 parasını bile geçebilir.

3.nesil işlemci demek istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı