DDR3 vs DDR4

Kutay Durmaz

Hectopat
Yer
Antalya/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba. Yeni toplayacağım sistemde kullanacağım işlemci dolayısıyla iki tane RAM seçim hakkım bulunuyor. Bunlar DDR3L ve DDR4.

DDR3L : Vengeance® Pro Series 16GB (2x8GB) 1.35V DDR3L DRAM 1600MHz C9 Memory Kit (CMY16GX3M2C1600C9R)
DDR4 : Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2133MHz C13 Memory Kit - Red (CMK16GX4M2A2133C13R)

Fakat okuduğum bir konuda RAM'lerde CL yani gecikme süresinin düşük olmasının büyük bir önem taşıdığını gördüm. Evet, güzel, iyi de bu DDR4'e çok hızlı süper vs.. diyorlar, peki neden gecikme değeri CL13 iken DDR3L'de C9 iken nasıl DDR4 daha hızlı ve performanslı çıkıyor? Anlatabilir misiniz? Hangisini seçmeliyim?

DDR4 daha yeni ve daha güncel bir teknoloji. Üstelik daha performanslı. Hatırlarsanız zamanında DDR2 vardı. DDR3 gelince çöp olmuştu. Artık DDR3 de öyle olacak yavaş yavaş ve DDR4'ler piyasayı rehin alacaklar. Daha az güç tüketimi mevcut. Neden daha hızlı olduğunu bende bilmiyorum ama daha hızlı :D Sanırım MHZ değerlerinden kaynaklanıyor. Mesela eskiden DDR3 1600 MHZ CL9 standartken şimdi DDR4 2400 MHZ CL 13 vs. standart olabilir.

Bence DDR2 ramler bile hala güncel olarak kullanırken şimdiden daha çok para verip DDR4 almak bana saçma geliyor bu sebepten dolayı DDR3L almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı