DDR3L RAM değişimi

phycs1x

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. RAM'im yetersiz olduğu için değiştirmeye karar verdim fakat CPU-Z'den modeline baktığımda ve internette arattığımda aynısından bulamadım, MHz 800'müş benimki onu satıp tek slot 1600 MHz 8 GB alınabilir mi yoksa illa 800 MHz'lik 4+4 RAM mi takmalıyım? DDR3L yazıyor DDR3'den farkı nedir_ bambaşka bir marka ve 8 GB 1600 MHz almak istesem sorun yaratır mı? Kafam karışık... Yardımcı olur musunuz?

ram.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba RAM'im yetersiz olduğu için değiştirmeye karar verdim fakat CPU-Z'den modeline baktığımda ve internette arattığımda aynısından bulamadım. MHz 800'müş benimki onu satıp tek slot 1600 MHz 8 GB alınabilir mi, yoksa illa 800 MHz'lik 4+4 RAM mi takmalıyım? DDR3L yazıyor DDR3'ten farkı nedir, bambaşka bir marka ve 8 GB 1600 MHz almak istesem sorun yaratır mı? Kafam karışık.

Dosya Ekleri

• ram.PNG
    ram.PNG
    10,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığın RAM 1600MHz, CPU-Z yarısını gösteriyor sorun yok.
DDR3L demek laptoplarda kullanılan RAM demek.
Farklı marka/model alırsan uyumsuzluk yaşama ihtimalin var, aynı değerlere sahip RAM almaya çalışın.
Bu işini görecektir diye düşünüyorum.
Bu arada Memory sekmesini atar mısın? Ve kullandığın cihaz nedir?

Şu an kullandığın RAM 1600MHz, CPU-Z yarısını gösteriyor sorun yok.
DDR3L demek laptoplarda kullanılan RAM demek.
Farklı marka/model alırsan uyumsuzluk yaşama ihtimalin var, aynı değerlere sahip RAM almaya çalışın.
Bu işini görecektir diye düşünüyorum.
Bu arada Memory sekmesini atar mısın? Ve kullandığın cihaz nedir?
Buyrun.
Cihazım; acer-e5-573g-56e5-nx-mvmey-005
Söylediğiniz RAM'i 2. slota ekleyip 12GB yapsam şuanki RAM'im ile beraber çalışabilir mi bir sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• memory.PNG
    memory.PNG
    17,6 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı