DDR4 3200 MHz RTX 4060 140W laptop vs DDR5 4800 MHz RTX 4060 105W laptop

Mypatgk

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba PC almayı düşünüyorum ve iki özellik arasında kaldım. Bir modelin RAM'i DDR5 4800 MHz, ekran kartı RTX 4060 105W. Diğer modelin RAM'i DDR4 3200 MHz ekran kartı RTX 4060 140W. Sorum şu, hangi model performans açısından daha mantıklıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM hızları olayı biraz değiştirir ama FPS farkı diyorsan 140W'lık olandan daha çok verim alabileceğini söylemeliyim :) ama diğer sistem de DDR5 olduğunu unutmayalım.

W değeri 4000 serisi için 4050-60-70 özelliğini yitirdi. 90-95 W (şahsi düşüncem), 100W(genel kanı) üstü FPS fark etmiyor. Çoğu 140W 4060-70 zaten o W değerine ulaşmaz. Ulaşsa bile 3-5 FPS fark eder. NVIDIA kendisi bile isteye W limit koydu. Bunun sonucunda daha az W daha az sıcaklık ve performans kaybı yok (NVIDIA hesabı bu, ne kadar başarılı oldu tartışılır)
Diğer bileşenleri görmeden DDR DDR5 seçmek ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. İşlemci, kasa ve soğutma çok önemli. Diğer bileşenlerden bağımsız (ekran kartı W değeri çözüldüğüne göre) DDR5 daha iyi seçim olacaktır. Bir de Dual olursa harika olur.

Öncelikle teşekkür ederim. Monster Tulpar T7 V20.6.5 - Monster Tulpar T7 V26.1.2 Karşılaştırması - Epey bahsi geçen PC'ler bunlar genel olarak değerlendirirsek tercih ne olur?
W değeri 4000 serisi için 4050-60-70 özelliğini yitirdi. 90-95 W (şahsi düşüncem), 100W(genel kanı) üstü FPS fark etmiyor. Çoğu 140W 4060-70 zaten o W değerine ulaşmaz. Ulaşsa bile 3-5 FPS fark eder. NVIDIA kendisi bile isteye W limit koydu. Bunun sonucunda daha az W daha az sıcaklık ve performans kaybı yok (NVIDIA hesabı bu, ne kadar başarılı oldu tartışılır)
Diğer bileşenleri görmeden DDR DDR5 seçmek ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. İşlemci, kasa ve soğutma çok önemli. Diğer bileşenlerden bağımsız (ekran kartı W değeri çözüldüğüne göre) DDR5 daha iyi seçim olacaktır. Bir de Dual olursa harika olur.

Bu markanın ürünleri hakkında deneyimim yok. Forumlardan öğrendiğim kadarıyla sorunlu ürünleri çok fazla. Kasa kalitesi, 3 ayda bir gereksiz fakat rutine dönmüş servis - bakım gerekliliği, yüksek sıcaklıklar. Bence başka markaya yönelin. 17'3 için mi bu modelleri tercih ettiniz?

Etrafımda kullanan kişilerin önerisinden dolayı Monster'ı tercih ettim aslında ama önerebileceğiniz marka model varsa memnun olurum.

Sadece 17'3 özelinde bütçede alınabilir(Monster göre) maksimum kalite 2 alternatif var.

İşlemci farkı dışında pek fark yok. Katana alınabilir minimum MSI ürünü. Bileşenleri ve kalitesi orta seviye. Giriş - orta seviye ürünü.
17'3 şart değilse daha kaliteli ürünler var. Panel tercihinizi ve bütçenizi Max belirtirseniz farklı alternatifler bakabiliriz.

Şu ürün güzel alternatif. Sıfır ayarında (tahmini) yani 3 ay kullanılmış cihaz. Fatura - garanti varmış. Kendim uzun zamandır 3 farklı Gigabyte ürünü kullandım gerçekten kaliteli ürün. Özellikle kasa ve soğutma kalitesi. Eğer üründe sorun yoksa bu fiyata alabileceğiniz en iyi PC. Satıcı zaten her türlü test vs açık olduğunu belirtmiş. 17 '3 ekranı (panel bilgilerini atacağım. Ya %100 sgrb ya da çok daha iyi ve standart olan dCi P3 %100)
* Panel ve genel ürün bilgisi. (%50 şansa sgrb ya da dcp-ı 3 her anlamda zaten kaliteli bir ekranı olacak)
Düşünmek için gerçekten değer. Pazarlık eliniz güçlüyse belki fiyat esnetirsiniz. Gigabyte Aorus ürünleri ülkemizde pek yaygın değil. Birkaç Aorus modeli var ve fiyatı absürt seviyede. Gigabyte GF MF serisi 60-70W ekran kartı var ve daha çok giriş seviyesi ürünü. Bu özel olarak saf oyun ve içerik üretimi bilgisayarı. Bu ürün yaşadığım ülkede çok popüler(fiyatı da diğer markalara nazaran gerçekten yüksek) hakkında olumlu yorumlar çok fazla(ekteki görselde yorumlar var. Dilerseniz link atarım)
Hakkında hiç bilmediğim nokta. Gigabyte servisi ne kadar iyi? Bu konuda ülkemiz hakkında hiç bilgim yok maalesef.

İlave
Diğer markaları da araştırın ve düşünün. Bunun temel avantajı soğutma gücü ve 17'3 2 k paneli. Ülkemizde ne yazık ki sadece 17'3 kafadan 10k fazla + 2K siz düşünün farkı 😅
Sadece kağıt üstünde değil performans anlamında gerçekten harika işler yapıyor.
Ürünün incelemesi(aynı ürün yok benzer ürününün, kasa boyu panel ve Hz hariç farkı yok)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kendi Gigabyte Aero 11800H 16 DDR4 RTX 3070(105W) 4K OLED panel. 2 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Bir kez bakım fan temziliği bile yapmadım. Ekteki videomda 4K Ultra yüksek Ghost of Tsushima 4K kayıt alıp oyun oynuyorum. Sıcaklıklar inanılmaz(göreceğiniz üzere çok serin) Aero ve Aorus bence paranın karşlığını her anlamda verir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-09-10-20-33-446_com.sahibinden.jpg
    Screenshot_2024-06-09-10-20-33-446_com.sahibinden.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2024-06-09-10-28-51-684_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-09-10-28-51-684_com.android.chrome.jpg
    63,9 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı