Doğru ama şöyle bir şey var 1. sistemi alırsam ileride sadece 970 ile SLI yapmam gerekecek. Ama 2. sistemi alırsam ilerleyen yıllarda işlemci yetersiz kalacak ve DDR3 eskiyecek. O yüzden 1. sistemi almaya karar verdim peki 1. sistemdeki DDR4 ler bana performansta ne gibi bir fayda sağlar?Çok basit bir cevabı var. Uzun yıllar hiçbir ekleme yapmadan sistemi kullanmayı düşünüyorsan 4460 ve 980 al. Eğer DDR4'e yatırım yaparım, 3-4 sene sonra sadece ekran kartımı değiştirir, yoluma devam ederim diyorsan 6600k ve 970 al.
Şu anda dediğiniz şey komple fikrimi değiştirdi zahmet olmazsa yukarıdaki fiyatlar düzeyinde bir sistem yazar mısınız?Şöylede bir durum var. Skylake şuan yeni fakat seneye Skylake Refresh tarzı bir şeyler çıkacak. 6790k atıyorum. 2 sene sonrada komple soket değişecek. 1160 mı olur 1152 mi olur bilemem. Ve DDR4 RAM'lerin oyun performansına etkisi çok düşük. Yani Skylake para israfı biraz.
Ayrıca ileride ikinci 970'i alırım ve SLI yaparım düşüncesi komple yanlış. Şöyle düşün. 2 sene sonra GTX 970 almak isteyeceksin ve tabi ki sıfır bulamayacaksın. İkinci el 700 TL'den buldun diyelim. Ona 700 TL vereceğine eldeki kartı 700 TL'ye satıp toplam 1400 TL bütçe ile atıyorum sıfır GTX 1170 almak sana daha mantıklı gelecek.
Özetlemek gerekirse; uzun vadede parça değişikliği ekran kartı dışında yapamayacaksın. Alacağın işlemci ve anakartla bu sistem uzun yıllar gidecek. i5 4460 ile i5 6600K'nın oyun performansları arasındaki fark ancak 3-4 sene sonra işlemci yetersiz gelmeye başlayınca ortaya çıkar. Oda DDR4 ile alakalı değil, 6600K'nın overclock yapılabilmesinden kaynaklı. Demem o kine ikinci sistemi al geç. Yapabiliyorsan işlemciyi 4690k yap. Anakart Z97 PC Mate bile olsa olur. İşlemci yetersiz geldiğinde yaparsın overclock'unu. Sistemin ömrünü uzatırsın. Bak i5 2500k'lı, 5 yaşında sistemler bile hala canavar gibi.
Ara Toplam | 3.497,16 TL |
---|---|
KDV | 629,50 TL |
Tutar | 4.126,66 TL |
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.