DDR4 RAM hız değerleri doğru mu?

Memduh Başgan

Megapat
Yakın zamanda RAM takviyesi gerçekleştirdim. Satın alırken gerekli değerlere dikkat ettim. Sizce bir sıkıntı var mı yoksa her şey olması gerektiği gibi mi?
Gerekli görselleri paylaşıyorum.

1619476549321111.JPG

Fotoram.io.jpg

HWINFO Memory.jpg

speecy ram.jpg

Fotoram.io(1).jpg

ram (5).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke almadan önce sorsaydın🤣.yanlış RAM almışsın hangisi yeni bilmiyorum ama biri 2400 diğeri 3200 MHz hızında. Çok fazla mavi ekran yiyebilirsin. 8 GB'lik RAM'i yeni aldığını varsayıyorum 2400 MHz hızında RAM alman lazımdı ekstra para vermiş olmalısın tavsiyem 4 GB'lik yerine 8 GB 3200 MHz daha al.

Hocam zaten 8GB ram bulunuyordu 4gb ram takviyesi yaptım. Almadan önce görev yöneticisindeki kısımda 2400mhz yazıyordu. Ben de 2400mhz değerinde takviye yaptım. Nerde sıkıntı var ki?
Hiçbir şey olması gerektiği gibi değil ki... Aynı RAM'i takviye etmek önerilir her zaman. Farklı CL değerlerinde ve MHZ değerlerindeki RAM'ler stabilite sorunlarına yol açar.
Aynı Ram'i maalesef bulamadım. Sarı sitede uçuk fiyata vardı sadece.

Aldığım Ram:

Hocam zaten 8GB ram bulunuyordu 4gb ram takviyesi yaptım. Almadan önce görev yöneticisindeki kısımda 2400mhz yazıyordu. Ben de 2400mhz değerinde takviye yaptım. Nerde sıkıntı var ki?

Aynı Ram'i maalesef bulamadım. Sarı sitede uçuk fiyata vardı sadece.

Aldığım Ram:
Yanlış görmüş olmalısınız çünkü 8 gb olan ram 3200 mhz hızında sizinde 4gb 3200 mhz hızında ram almanız lazımdı fakat 4gb 2400 mhz hızında almışsınız

Yanlış görmüş olmalısınız çünkü 8 GB olan RAM 3200 MHz hızında sizinde 4 GB 3200 MHz hızında RAM almanız lazımdı fakat 4 GB 2400 MHz hızında almışsınız.

Peki hocam 8 GB 3200MHz, 4 GB 2400MHz ise neden takviyeden önce görev yöneticisinde 2400 yazıyordu? Doğru gördüğüme eminim, acaba anakartın desteklediği Max MHz değeri mi yazıyor o kısımda? Aynı zamanda CPU-Z görüntüsündeki Max bandwidth kısmındaki 1200, 1600 nedir?

Peki hocam 8 GB 3200MHz, 4 GB 2400MHz ise neden takviyeden önce görev yöneticisinde 2400 yazıyordu? Doğru gördüğüme eminim, acaba anakartın desteklediği Max MHz değeri mi yazıyor o kısımda? Aynı zamanda CPU-Z görüntüsündeki Max bandwidth kısmındaki 1200, 1600 nedir?
Anakartın desteklediği hız ve işlemcinin desteklediği MHZ ile alakalı. Mesela intel'in işlemcileri 11.nesil hariç 2666 MHZ destekliyor. Eğer Z çipset bir anakart almazsanız daha yüksek hızlara çıkamıyorsunuz.

Yanlış görmüş olmalısınız.

Hocam 4 GB RAM çıkardım ve tekrar kontrol ettim.

ram.jpg

taskmanagerr.jpg

Sanırsam anakartımdan dolayı 2400'den daha fazla alamıyorum.

4 GB 2400MHz değerindeki aldığım RAM'i iade etme şansım var 1 gün süresi kaldı. Ne yapmamı önerirsiniz?

Eğer iade edip tekrar satın almam daha doğruysa link atabilir misiniz?
CL17, 3200MHz, 4 GB, aynı marka model bir ürün bulamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı