DDR4 RAM Önerisi

1. G-Skill Trident Z RGB 3200MHZ CL 14-14-14-34
G.Skil 16GB (2x8GB) Trident Z RGB Led 3200MHz DDR4 CL14 1.35V Dual Kit Ram F4-3200C14D-16GTZR

2. G-Skill Trident Z 3200MHZ CL 14-14-14-34
Gskill TridentZ Series 16GB DDR4 3200Mhz RAM - Nanokatalog

3. G-Skill Flare X 3200MHZ CL 14-14-14-34
Gskill Flare X series 16GB DDR4 3200Mhz RAM F4-3200C14D-16GFX - Nanokatalog

4. G-Skill Trident Z 3600MHZ CL 15-15-15-35
Gskill TridentZ Series 16GB (2x8GB) DDR4 3600Mhz RAM F4-3600C15D-16GTZ - Nanokatalog

1., 2. ve 3. benzer yapıda bellekler. Bu bellekler Samsung B-Die silikon çipleri kullanıyorlar.
G-Skill Flare X için 3200MHZ fabrika çıkışı en yüksek olan model sadece. Yabancı bir yayıncı tarafından 1. Nesil Ryzen işlemci ile G-Skill Flare X 3200MHz bellekleri overclock ile 3600MHZ hızında ve yanlış hatırlamıyorsam CL 16-16-16-36 olarak çalıştırılmıştı.

4. bellek ise bana göre; çalışma frekansı, gecikme değerleri ve fiyatına göre alınabilecek üst seviye belleklerden. Genelde bu seviyeden daha üst frekanslara çıkıldıkça gecikme değerleri ve fiyat eğrisi dikleşmeye başlıyor. (Temelde 1., 2. ve 3. sıradaki bellekler ile aynı ancak bellek çipleri bir tık daha üst seviye olduğu için fabrika testlerinden 3600MHZ CL 15-15-15-35 1.35V olarak geçmiş.)

Çok sağol çok teşekkür ederim. 3200MHz CL14 en mantıklısı sanırım.
Bir şey daha soracağım Onur kardeş. :) Bu CL değerleri aradaki 2 farka o kadar para değer mi? Milisaniye mi bu acaba?

Son düzenleme:
@NESTER34 Trident Z RGB biraz pahalı, Flare X biraz daha ucuz Trident Z en ucuzu. Bu belleklerin daha kararlı çalışacağını düşünüyorum. Cas latency belleğin işlemciden gelen komuta göre okuma veya yazma işlemine başlama süresinin katsayısıdır denebilir. Gecikme değerleri düştükçe sistemin genel tepki süresi azalacak ve daha akıcı olacaktır. Çoklu görevlerin başlatılması, sonlandırılması sırasında veya küçük boyutlu sayıca çok dosyaların kopyalanması vb. çoklu okuma yazma işlerinde belki daha belirgin fark edebilir veya edilmeyebilir.
Bu paraya değer mi sorusu kişiden kişiye değişebilir. Bana kalırsa, RGB modeli için değmez, Flare X veya Trident Z için 3200MHZ CL 14-14-14-34 bellekleri aldığımda aklımda herhangi soru kalmaz. Ki aklımda var şuanda sistemi toplarken acele ettiğim için Flare X için stok beklememiştim, arada kafamı kurcalıyor bu soru. Intel sistemlerde frekanstan ziyade gecikme değerleri daha ön planda oluyor genelde, bu yüzden 2666MHZ CL13 de iyi denilebilir.

@NESTER34 Trident Z RGB biraz pahalı, Flare X biraz daha ucuz Trident Z en ucuzu. Bu belleklerin daha kararlı çalışacağını düşünüyorum. Cas latency belleğin işlemciden gelen komuta göre okuma veya yazma işlemine başlama süresinin katsayısıdır denebilir. Gecikme değerleri düştükçe sistemin genel tepki süresi azalacak ve daha akıcı olacaktır. Çoklu görevlerin başlatılması, sonlandırılması sırasında veya küçük boyutlu sayıca çok dosyaların kopyalanması vb. çoklu okuma yazma işlerinde belki daha belirgin fark edebilir veya edilmeyebilir.
Bu paraya değer mi sorusu kişiden kişiye değişebilir. Bana kalırsa, RGB modeli için değmez, Flare X veya Trident Z için 3200MHZ CL 14-14-14-34 bellekleri aldığımda aklımda herhangi soru kalmaz. Ki aklımda var şuanda sistemi toplarken acele ettiğim için Flare X için stok beklememiştim, arada kafamı kurcalıyor bu soru. Intel sistemlerde frekanstan ziyade gecikme değerleri daha ön planda oluyor genelde, bu yüzden 2666MHZ CL13 de iyi denilebilir.

Bu kadar farkeder mi? Benim RAM’lerim 2400MHz CL14. 2666 MHz yapmiyim diyorum. Yine 3200 MHz CL14 alabilirim. Aklıma takılan şey aradaki 2CL fark etki eder mi? Yani 3200MHz CL14 ile 3600MHz CL16 arasında gidip geliyorum. RGB takıntım yok zaten kasamda RGB LED var. CL önemli diyince 2400-CL14’ den 2666-CL13 e değiştirmek değmez gibime geliyor. Sizce en mantıklısı acaba? Yayın-render ve oyun hepsini yoğun olarak yapacağım. Şunu alın dediğiniz RAM varsa link atabilir misiniz?

Detaylı bilgilendirme yaptığımı düşünüyorum. Mevcutta kullandığınız bellekler ile devam etmeniz daha mantıklı olacaktır. Bütçenizi NVMe SSD veya başka oyun yayın donanımlarına ayırabilirsiniz.

M.2 SSD mevcut. Peki değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. :) Elinize kolunuza sağlık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı