DDR4 sisteme yükseltme önerisi

grancoupe

Decapat
Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
AM5 ve DDR5 yükseltmesi yapmayı düşünüyorum, sizce yapılır mı? Bütçem şu anlık çok net değil. Olabilecek en f/p ürünlerle yükseltme yapmayı düşünüyorum. İşlemci olarak sanırım en uygunu R5 7500F. Genel olarak sistemime yükseltme önerisi ve parça önerisi istiyorum.

Bütçem 10.000 TL civarlarında olur büyük ihtimal ama net değil, dediğim gibi en f/p ürünlerle yükseltme yapabilirim, elimdeki parçaları da satmayı düşünüyorum.

Sistem:
  • RX 6700 XT
  • R5 5600
  • ASUS Prime A520M-K
  • Kingston Fury Beast 2x8GB 3600MHz CL17
  • James Donkey JD1024 1TB
  • Frisby FC-9420G ATX
  • Delta GPS-850LB 850W 80+ Gold Tam Modüler

Son düzenleme:
Onun yerine sistemi ikinci elden satıp temiz başka bir ikinci el DDR5 sistem bulunabilir.

PSU, kasa, depolamalar, ekran kartı ve ekipmanlar hariç sat. Üzerine koy ve öyle geç.
Ben de öyle düşünüyorum fakat maalesef ters şekilde yapabiliyorum. Önce yeni parça alıp sonra satabilirim. Çünkü satmak için söküp fotoğraf vs. çekmem gerekecek, ne zaman satılacağı belli değil, bilgisayarı kullanamayacağım o sürede.

Böyle olmasa direkt satardım da, mecbur önce yükselteceğim parçaları almam gerekiyor.

Bence hiç gerek yok. Onun yerine 2K bir monitör alıp GPU yükseltebilirsiniz. İlerleyen süreçte düşünürsünüz DDR5'i.
İşlemci benim için daha önemli şu an, hikayeli oyun falan oynamıyorum genelde. Sistemde sıkıntı yok fakat R5 5600 nedense bana çok orta seviye gibi hissettiriyor. GPU yerine CPU, anakart ve SSD yükseltmek daha yararlı diye düşünüyorum. Kararsızım yine de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı