DDR4 SODIMM Ram Tavsiyesi

abaayyy

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğr.
Asus'un N551VW-CN007T model nolu dizüstü bilgisayarı için Ram bellek takviyesi yapmak istiyorum.

İşlemci: İntel® Core™ i7 6700HQ
Anakart :Intel® HM170 Chipset
Mevcut Ram : Samsung 8Gb DDR4-2133 MHz Gb CL15 1.2V.

İki sorum olacak;
1. Anakart ve işlemci 32 Gb DDR4 Ram desteklediği halde Notebook özelliklerinde maksimum 16 Gb yazıyor bunun sebebi nedir?
2- Dual channel olsun diye mevcut Ramden aradım maalesef yurt içinde bulamadım. Performanslı Kit Ram düşünüyorum, tavsiyeniz var mı? Soğutuculu DDR4 Notebook belleği bulamadım. Kingston Hypery Fury veya başka markaların performanslı tavsiye ettiğiniz bir ürünü var mı?

Notebooklarda DDR4 RAM daha yaygınlaşmadı. Size tavsiyem servise gönderip aynısından takmalarını söylemenizdir. Ama parça hariç 100 TL civarında el emeği alacaklardır. Ayrıca bulabildiğim tek DDR4 Notebook Ram bu var. Frekanslarını düşürerek kullanabilirsiniz. Ancak 2x8 GB şeklinde satılıyor. Bilgisayarınızda 2 slot olduğunu tahmin ediyorum. Tek Ram boşa çıkacaktır. Anakartınız 32 GB ram destekliyorsa 2x16 şeklinde takmanız gerekmekte. 8 GB RAM şu an yeterli durumda 16 GB ise vitrin mankeni gibi. 32 GB RAM' e ihtiyaç duyacağımız zaman zaten kullandığınız bilgisayarın ömrü dolacaktır.
Kingston HyperX Impact 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 Notebook Ram Fiyatı

Asus` un elinde aynı Ram bellek yok. İlginiz için teşekkür ederim. Arkadaşlar başka tavsiyesi olan var mı?

Globalleşmiş bir Dünya' da bir parçanın teknik servis tarafından temin edilememesi gerçekten şaşırtıcı. Asus gibi bir firmaya yakışmamış. Demek ki laptoptaki RAM bozulsa aynı parçayı takamayacaklar.

Maalesef öyle :-( Talepte bulundum bir hafta sonra Ellerinde farklı bi ürün olduğunu söylediler.

[ÇÖZÜLDÜ] Herkese merhaba. Piyasada bulabildiğim en performanslı ürün olan Kingston Hyperx Impact 2x 8Gb 2400 MHz CL 14 1.2 V aldım ve taktım. Gayet memnunum. Söktüğüm 2133 MHz olmasın rağmen taktıklarım 2400 MHz de "dual channel" çalıştı. Şimdi eldeki Samsung DDR4-2133 8GB CL15 1.2 V rami satma zamanı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı