DDR4 ve DDR5 RAM beraber çalıştırılabilir mi?

kekosilgidir

Femtopat
Daha fazla  
Bir hazır sistem alacağım içinde 32 GB DDR4 3200 RAM var Ben bunun üstüne 32 GB DDR5 RAM eklemek istiyorum böyle bir şey yapılabilir mi? DDR4 ile DDR5 aynı kasaya aynı anda takılıp çalışabilir mi? Yoksa birini çıkartmam mı gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir hazır sistem alacağım içinde 32 GB DDR4 3200 RAM var ben bunun üstüne 32 GB DDR5 RAM eklemek istiyorum böyle bir şey yapılabilir mi? DDR4 ile DDR5 aynı kasaya aynı anda takılıp çalışabilir mi? Yoksa birini çıkartmam mı gerek?

Birini çıkartmanız gerek RAM'lerin uyumlu çalışabilmesi için CL, MHz ve DDR değerleri aynı olmalı.

Bir hazır sistem alacağım içinde 32 GB DDR4 3200 RAM var ben bunun üstüne 32 GB DDR5 RAM eklemek istiyorum böyle bir şey yapılabilir mi? DDR4 ile DDR5 aynı kasaya aynı anda takılıp çalışabilir mi? Yoksa birini çıkartmam mı gerek?

RAM'leri bilmem ama anakart sadece 1 çeşit RAM destekler yani DDR4'e DDR5, DDR5e de DDR4 takamazsınız.

Takamazsınız
ddr5-article-fig-5.jpg

Bir hazır sistem alacağım içinde 32 GB DDR4 3200 RAM var Ben bunun üstüne 32 GB DDR5 RAM eklemek istiyorum böyle bir şey yapılabilir mi? DDR4 ile DDR5 aynı kasaya aynı anda takılıp çalışabilir mi? Yoksa birini çıkartmam mı gerek?
İki ram aynı anda çalışması mümkün değil. Çünkü ddr4 ve ddr5'in girişleri farkılı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı