DDR4 vs DDR5

DDR5'in oturması, buglarından arınması, stabil seviyeye gelmesi uzuun bir süre alacaktır. İlk çıktığında çok pahalı olacak. Pandemi koşulları var bir de.

İlk çıktığında fahiş fiyattan alanlar gönüllü beta tester olacaklar. Size kalmış. 2022 son çeyreği-2023 ilk çeyreğinde anca stabil hale gelecektir ve fiyatları normale dönecektir diye tahmin ediyorum.

Ayrıca performans artışı olabilir fakat latency çok yüksek şimdilik DDR5'te. Ben olsam acele etmezdim.
 
RAM'de yüksek bant genişliği isteyen uygulamalar kullanıyorsan ve bu işten kazanacağın zaman ile daha fazla para kazanıyorsan DDR5 destekli işlemci platformları çıktığında alınabilir. Oyunlarda pek bir şey bekleme. Şu anki iyi işlemciler ve RAM'leri oyunlarda hiçbir ekran kartına darboğaz yapmıyor. Oyun piyasasındaki DDR4 hakimiyeti sebebiyle uzun yıllar oyunlar ve oyun motorları bu konuda pek bir adım atmaz. İstisnai oyunlar çıkabilir ama onlar da oyun motorlarının şovu ve işlemci markalarının desteği yüzünden yaparlar.
Şu anki güçlü Intel (11. nesil işlemci ve bunlara güç sağlayan anakart bileşenleri yanıyor resmen) ve AMD işlemciler uzun yıllar götürür seni.
 

Geri
Yukarı