DDR4'ten DDR5'e geçişte neler değiştirilmeli?

Bütçe
20000
Ram ve anakart için ayırdığım toplam bütçe 20k, bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir kaç ürün var mıdır? Sizi de uğraştırmak istemiyorum ama..

20k bütçeyle AM5 platformuna bile geçilebilir.Konuyu gören arkadaşlar size öneride bulunabilirler.Benim tek söyleceğim 20k ile lga 1700 sokette kalmak hata olur.15.nesil intel işlemciler soket yapısını değiştirdi çünkü.

Merhaba arkadaşlar;

Bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Sistem özelliklerimi aşağıya yazıyorum.

İşlemci: Intel Core i5 12400F soket 1700 12. nesil 2.50GHz 18MB.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Ti Ventus 12 GB GDDR6X 192bit DLSS 3 ekran kartı.
RAM: G.Skill 16 GB (2x16 GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35v
Anakart: Gigabyte H610M h V2 Intel H610 soket 1700 DDR4 3200MHz M.2 anakart.

Bu sistemi DDR5 yapmak istiyorum, anakartı ve RAM harici değiştirmem gereken bir donanım var mıdır?
Ram ve işlemci.

20k bütçeyle AM5 platformuna bile geçilebilir.Konuyu gören arkadaşlar size öneride bulunabilirler.Benim tek söyleceğim 20k ile lga 1700 sokette kalmak hata olur.15.nesil intel işlemciler soket yapısını değiştirdi çünkü.
Ryzen işlemci serisinden bahsediyorsunuz sanırım? Bu komple anakart, işlemci ve ram değişikliği 20k nın üstüne çıkmaz mı? Bi de amd olması sebebiyle sıvı soğutma ihtiyacı doğuyor.

Ryzen işlemci serisinden bahsediyorsunuz sanırım? Bu komple anakart, işlemci ve ram değişikliği 20k nın üstüne çıkmaz mı? Bi de amd olması sebebiyle sıvı soğutma ihtiyacı doğuyor.
Tavsiye verebilecek birisi var mı?

Son düzenleme:

Tavsiye gelmediği için ben kendime almayı düşündüğüm ürünleri size önermek istedim. Edit: Bu ürünleri alacaksanız indirim dönemlerinde almak daha mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı