DDR5 2x32 GB 4800MHz RAM önerisi

• Konuyu başlatan Teccno
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.657
Güncel oyunlar minimum 16 GB istediğinin farkındasındır umarım. Kusura bakmayın da yanlış düşünüyorsun.
Eki Görüntüle 2129567
Alan Wake 2 sistem gereksinimleri.

Forza Horizon 5 extreme ayarlarda bile 16 GB RAM için yetersiz kalıyor neredeyse. Artık 16 GB RAM ciddi anlamda yetersiz kalmaya başladı bu bir gerçek. İleriyi de düşünmek açısında 32 GB RAM hayat kurtarır.
Süper yorum.

Aison ve Garaj Online satıcılarından CT32G48C40U5 bellek satın aldım. Sorun yaşamadım. Satıcılar farklı olsa da iki ram de aynıydı ve dual channel olarak kullanabiliyorum. Bu satıcılardan bahsettiğin bellekleri alabilirsin. Soğutucusu olmadığı halde XMP 3.0 destekleyen ender belleklerden.

Her oyun standart 16 GB destek ile geliyor, 1-2 Simulator hariç 128 de yapsa oyun 16 kullanacak.

PS6 gelip biz 32 GB'ye geçtik deyince evet yükseltme yapılır, o zaman oyunlar ona göre çıkar.
Dostum adamın ne yapacağı seni ilgilendirir mi?

@Teccno Zamanında ASUS K52JC kullanıyordum ve RAM seçiyordu. En garanti yol üstündeki marka bence. Veya önerilenler.

Her oyun standart 16 GB destek ile geliyor, 1-2 Simulator hariç 128 de yapsa oyun 16 kullanacak.

PS6 gelip biz 32 GB'ye geçtik deyince evet yükseltme yapılır, o zaman oyunlar ona göre çıkar.
Evet çünkü herkes laptop ve bilgisayarları oyun için kullanıyor değil mi? Adam iş yapıyorsa 16 GB yetmez. Her şey oyun odaklı değil.

Evet arkadaşlar 32 ram linkleri bekliyorum fkgkhlrlgle

Up

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar 32 RAM linkleri bekliyorum fkgkhlrlgle.

Up.

Araştırdım 10 dakikamı almadı buyur:

Üstün bir RAM modeli atmadım ama herhangi bir problemi yok gibi attığımın. Marka tanıdık, Amazon ve marka garantisi var, istediğin özelliklere sahip. 2 tane alman yeterli. Ne iş yapıyorsun? Ömrüm boyunca bana 64 GB RAM lazım olacağını sanmıyorum tebrik ediyorum.

Ömrüm boyunca bana 64 GB RAM lazım olacağını sanmıyorum tebrik ediyorum.
O zaman demek ki pc de uygulama geliştirici, 3d tasarımcı yada video editör programları kullanacak veya kullanabilecek biri değilsiniz.

Evet evet 5600MHz de destekliyor ama çok pahalı. 4800 ile aralarındaki farkı anlayacak kadar RAM'le işim yok.

3200 ve 4800 arasında dağlar kadar fark var ama 5600 ve 4800 arasında çok bir fark yok. Hem oyunlarda(5-7 FPS Boost veriyor, GPU OC yapsam 100MHz zaten 20 FPS alırım :D ) hem kendi işim tarafında.
MHz farkı aşırı FPS ile sonuçlanmaz. Sonuçlanması için oyunun aşırı ağır bir oyun olması lazım. İleriye dönük 5600 MHz çok mantıklı.

GPU OC ile 20 FPS falan alamazsın bu arada öyle bir dünya yok. GPU OC çok bir performans etkilemez.
Gidip ekstrem OC yapabilirsen voltaj falan verip diyeceğim de laptopta GPU voltajını değiştiremezsin. Özetle GPU'yu laptopta OC edip deli gibi performans artışları bekleme. Mevcut parçanın en yüksek verimi ve performansını istiyorsan en yüksek bant genişliği sunan yani MHz'si yüksek RAM'ler kullanacaksın. Latency de önemli. CL'si düşük olursa güzel olur. Birim zamanda daha yüksek genişlik elde edersin bu sayede.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı