DDR5 32 GB RAM uzun vadede yeterli mi?

usmanaggga

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 7500f
PALİT İNFİNİTY RTX 5070
GİGABAYTE A620M H
XPG Lancer Blade 6000Mhz CL30 2x16GB
Crucial P3 Plus 1TB 5000/3000
Dark freezer x123
1X almayacaksın bir kere 2X kullanacaksın. RAM'lerin birbirine uyumu çok önemli. Tavsiyem elindekini satıp, 2x16 alman. Uzun vadede yeter.

Mevcut RAM'in yanına aynısından 1 tane daha almak çok da doğru değil. 32 GB kapasite istiyorsan eğer, elindekini sat ve direkt 2x16GB kit al. Bu sayede RAM'lerin dual çalışır ve kit aldığın için 2 RAM de birbirinin tamamen aynısı olacak.

Ayrıca 32 GB kapasite oyunlar için uzun bir süre yeterli olacak.

16x2 RAM alırsan bilgisayarın Dual channel özelliğini açar yani bir tane 32 GB RAM alacağına, 2 tane 16 GB RAM modelinden al 1 tanelik 32 GB RAM'den daha fazla performans sağlar.

Anladım teşekkürler ben aynı ürünü alırsam Dual çalışır diye düşünüyordum.

Anakartta 2 tane RAM slotu var, 32 GB birkaç yıl götürür diye düşünüyorum. 64'e yükseltme planınız yoksa 2x16 almak mantıklı, yoksa da bir tane 32 alıp ileride bir tane daha ekleyip 2x32 yapabilirsiniz ama biraz gereksiz bu dönemde bence.

Anladım teşekkürler ben aynı ürünü alırsam Dual çalışır diye düşünüyordum.
Aynı ürünü alırsan da dual çalışır, onda sorun yok. Ama aynı ürünü almak demek, tamamen aynı RAM'i almak anlamına gelmiyor. Aynı ürün farklı çipler ile gelebilir. Bu da overclock performansında veya 2 RAM'in stabil çalışmasında sorun çıkabileceği ihtimalini doğuruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı