DDR5 RAM'i̇n uyumsuz olmaması için aynı kitten mi olması lazım?

Merhaba, 6-8 ay önce olan bir konuda böyle bir şey gördüm.
Bende ASRock X670e Pro RS modeli bir anakart ile Ryzen 5 7600 işlemcim var.
Bunlara DDR5 Kingston 5200 bir tekli 8 GB RAM aldım idarelik, sonra sağlam bir RAM alacağım ama her yeri RGB yapacağım için 4 slotu tekli olarak 8x4 yapacağım.
Ama bu konudan dolayı bir korkum var çalışmaz etmez dediler bütün RAM'leri̇n yeni bir teknoloji olduğu için aynı kitden mi çıkmış olması gerekiyor birbirlerine uyumlu yapıyorlar dediler böyle bir şeyin aslı var mı?

Hayır ama hocam işte bu yüzden RAM'leri 2 ve 4. slota takın diyoruz. Bu slotlar RAM'lerin Dual çalışmasını sağlar. 1 ve 3. slotlar Single mantığıdır. Dual kit alıp 1ve 3 takarsan yine Single çalışır öyle düşün yani ayrı ayrı RAM alıp tabii aynı seri numara için diyorum. 2 ve 4. slota takarsan Dual çalışır mantık bu.

DDR5 RAM tecrübeme göre söylemem gerekirse özellikle 4 Kit kullanıyorken aynı marka model olması sizin faydanıza olur.

Aynen kesinlikle böyle yapacağım zaten de ekstra olarak aynı kitten çıkmış olması gerekiyor tarzı muhabbetler duydum bu beni endişe ettirdi yeni teknoloji sonuçta hata kaynıyor.

Hayır ama hocam işte bu yüzden RAM'leri 2 ve 4. slota takın diyoruz. Bu slotlar RAM'lerin Dual çalışmasını sağlar. 1 ve 3. slotlar Single mantığıdır. Dual kit alıp 1ve 3 takarsan yine Single çalışır öyle düşün yani ayrı ayrı RAM alıp tabii aynı seri numara için diyorum. 2 ve 4. slota takarsan Dual çalışır mantık bu.

Onun dışında şu an tek bir 8 GB RAM var elimde, ben bunu tek başına Sol taraftan anakartın 3.Slot'a taktım ve çalışmadı.
2. Slota taşıyınca o tek RAM çalıştı bu normal mi o 3.Slot da tek RAM çalışmıyor mu yoksa anakartın slotun da bir sorun mu vardır?

Aynen kesinlikle böyle yapacağım zaten de ekstra olarak aynı kitten çıkmış olması gerekiyor tarzı muhabbetler duydum bu beni endişe ettirdi yeni teknoloji sonuçta hata kaynıyor.

Onun dışında şu an tek bir 8 GB RAM var elimde, ben bunu tek başına Sol taraftan anakartın 3.Slot'a taktım ve çalışmadı.
2. Slota taşıyınca o tek RAM çalıştı bu normal mi o 3.Slot da tek RAM çalışmıyor mu yoksa anakartın slotun da bir sorun mu vardır?

3. sorun için teknik olarak 1. slot çalışıyorsa, 3. slot çalışmıyorsa başka bir durum vardır ama tek bir RAM için istediğin yerde kullanabilirsin. Sen yine de tek bir RAM için ilk slota tak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
1. slot değil 2. slot da denedim en sol slotdan 2. orada çalıştı 3. tarafta çalışmadı.

Çok problem değil demek istediğim. 1. slot ile 3. slot hani Single yuvaları gibi bir şey ya o yüzden:) Onların renkleri de birbirinden farklı olur Single olduğu için o yuvalar. Single RAM'i ilke takarsın, 3. slotta Single RAM'i o yüzden tanımamış olabilir. Yine teknik olarak 3. slota Single RAM takmanın mantığı yok o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ve 3. slot single yuvaları değil. Tek RAM kullanıyorsan da sadece 2. slota takman gerekiyor. Önce 2 ve 4 doldurulur, eğer 4 kit kullanacaksan 1, 2, 3 ve 4. slotların hepsi doldurulur. Sıralama olarak 2, 4, 1, 3 şeklindedir.

1 ve 3. slot Single yuvaları değil. Tek RAM kullanıyorsan da sadece 2. slota takman gerekiyor. Önce 2 ve 4 doldurulur, eğer 4 kit kullanacaksan 1, 2, 3 ve 4. slotların hepsi doldurulur. Sıralama olarak 2, 4, 1, 3 şeklindedir.

Aklımda kalsın 4 slot şu an yapamam da bu sıralamaya uymak şart mı?

1 ve 3. slot Single yuvaları değil. Tek RAM kullanıyorsan da sadece 2. slota takman gerekiyor. Önce 2 ve 4 doldurulur, eğer 4 kit kullanacaksan 1, 2, 3 ve 4. slotların hepsi doldurulur. Sıralama olarak 2, 4, 1, 3 şeklindedir.

Çok problem değil demek istediğim. 1. slot ile 3. slot hani Single yuvaları gibi bir şey ya o yüzden:) Onların renkleri de birbirinden farklı olur Single olduğu için o yuvalar. Single RAM'i ilke takarsın, 3. slotta Single RAM'i o yüzden tanımamış olabilir. Yine teknik olarak 3. slota Single RAM takmanın mantığı yok o yüzden.

Hocam tekli 3.Slot da çalıştı sol taraftan benim demeye uğraştığım şey soldan 2. tarafta çalışmıyor bunu soruyorum 2'dir.
Tek tek hepsin de denedim tekli olarak 1 ve 2 sol taraftan açılmıyor.
3 ve 4. Slot çalışıyor bu garip değil mi?
Diğer RAM bugün geldi çalışmayan tekli olarak çalışmayan slot Dual olarak takınca 16 GB olarak algıladı sorunsuz çalıştı o slot da 2.RAM'le takınca.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-11-27 at 23.36.22.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-27 at 23.36.22.jpeg
    87,3 KB · Görüntüleme: 50

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı