DDR5 sistem 19 bin TL!

Gerçekten ne istiyorsunuz hocam? Bu sistemi al ve şükret indirimi gerçekten. AMD mükemmelliğe doğru çıkıyor.

AMD'nin mükemmellikten oldukça uzak olduğunu düşünüyorum şu anda. Daha iyiye gittiği kesin ki gitsinler zaten de rekabet ile birlikte NVIDIA da zorlansın ve yeni teknolojiler üretmek zorunda kalsın. Şu anda bu yönden güzel bence her nesil yeni bir teknoloji ile geliyorlar. AMD de genel olarak bakıp mantığı alıp kendi versiyonunu yapıyor sonra. Ama dediğim gibi AMD mükemmellikten çok uzak.

AMD'nin mükemmellikten oldukça uzak olduğunu düşünüyorum şu anda. Daha iyiye gittiği kesin ki gitsinler zaten de rekabet ile birlikte NVIDIA da zorlansın ve yeni teknolojiler üretmek zorunda kalsın. Şu anda bu yönden güzel bence her nesil yeni bir teknoloji ile geliyorlar. AMD de genel olarak bakıp mantığı alıp kendi versiyonunu yapıyor sonra. Ama dediğim gibi AMD mükemmellikten çok uzak.
Hocam ekran kartında tam mükemmel değiller ama işlemcide kesinlikle intelden çok öndeler.(bence)

Hocam ekran kartında tam mükemmel değiller ama işlemcide kesinlikle intelden çok öndeler.(bence)

Ben kendim AMD kullanmama rağmen yine de oyun performansı konusunda Intel'in daha önde olduğunu görüyorum. Çoklu çekirdek işlemlerinde AMD önde. O yüzden bu daha ziyade kişinin kullanımına bağlı olarak değişiyor gibi. Ben daha uygun olsun diye, bir de 3d önbellek olduğu için AMD seçtim ama.

Edit: Bilgilerim geçmişte kalmış, düzeltmem gerekti.

Son düzenleme:
Ben kendim AMD kullanmama rağmen yine de oyun performansı konusunda Intel'in daha önde olduğunu görüyorum. Çoklu çekirdek işlemlerinde AMD önde. O yüzden bu daha ziyade kişinin kullanımına bağlı olarak değişiyor gibi. Ben daha uygun olsun diye, bir de 3d önbellek olduğu için AMD seçtim ama.
Tam tersi doğru. 12. nesile kadar dediğin doğruydu, şu an AMD oyunda Intel'den iyi, diğer işlerde Intel AMD'den iyi.

7800X3D en iyi oyun işlemcisi. Ama çoklu çekirdek işlerinde AMD Intel'den %10-15 arası geride.

Dediginiz gibi yapılan işlemlere göre ikisininde önde olduğu taraflar var. Ben şuan mecburiyetten Intel kullaniyorum. Açıkçası yaşından dolayı birşey demek istemiyorum ama Athlon 64den bile tokat yemek insani üzüyor biraz.

Tam tersi doğru. 12. nesile kadar dediğin doğruydu, şu an AMD oyunda Intel'den iyi, diğer işlerde Intel AMD'den iyi.

7800X3D en iyi oyun işlemcisi. Ama çoklu çekirdek işlerinde AMD Intel'den %10-15 arası geride.
Ben Ryzen 5000serisinden sonra AMD'yi , 10.nesilden sonra inteli takibi bıraktım.

Nvidia ekran kartı ile de Teknobiyotikte bir sistem var.
3060Ti 4060Ti 4070 ve 4070Ti yükseltmeleri yapılıyor.
Sadece Nvidia ekran kartları olduğuna göre Nvidia yaptırıyor olabilir sistemi.

Bu arada PC Hocasının sistemi stok soğutucuyla alan varsa üç vakte kadar eline alır işlemciyi :)
100 derece oluyor neredeyse. Çok ısındığı için de pc kendini kapatmamak için işlemcinin frekansını düşüyor, bu da performans kaybına neden oluyor.
En az 240mm sıvı soğutma veya Arctic esports duo gibi güçlü kule tipi soğutucu almak şart bu sisteme.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı