DDR5 sistem geç açılıyor

• Konuyu başlatan egod
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.065

egod

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Ryzen 7 7700 kullanıyorum tek kanal 16 GB RAM'im var ve 1 TB 3500 yazma Kingston saf kullanıyorum. Sağlığı %100 ama buna rağmen sistemimin açılması 35 saniyelerde. Başlangıç uygulaması olarak sadece Kaspersky var.

BIOS'a girip OC bölümünden Memory context restoreyi açarsanız sorununuz çözülecektir. Ekstra olarak XMP'yi de açmayı unutmayın. XMP açtıktan sonra sorun yaşarsanız XMP'yi kapatıp RAM frekansını manuel olarak RAM'lerinizin frekansına çekebilirsiniz. Tahminen 5600MHz.

BIOS'a girip OC bölümünden Memory context restoreyi açarsanız sorununuz çözülecektir. Ekstra olarak XMP'yi de açmayı unutmayın. XMP açtıktan sonra sorun yaşarsanız XMP'yi kapatıp RAM frekansını manuel olarak RAM'lerinizin frekansına çekebilirsiniz. Tahminen 5600MHz.

Memory context restore u açtıktan sonra Power dawn diye bir ayarı da açmak gerekiyor diye biliyorum mavi ekran almamak için.

Hocam ayarı açtım ama hala 30 saniyenin üzerinde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı