DDR5 sistem ne zaman şart olur?

Şu an bilgisayarımın parçalarını degistireceğim yalniz DDR5 sistem uygun degistirirsem bunu her şey değişmek zorunda kalacak. Sizce şu an yeni sistemlerin ve çıkan sistemlerin hepsi DDR4 iken DDR5 ne zaman şart olur?
Hocam ben sırf DDR5 olsun diye 4070 yerine 4060 Ti hazır sistem alıyorum çünkü uzun vadeli.

Değil. Kimse ihtiyaci olmayan bir sey icin sistem yukseltmeye mecbur degil. Her şey ihtiyacına bağlı. 10 sene sonra 5600 / 4060 ikilisiyle GTA 5 oynayamayacak mı sanıyorsun?
Anlamamakta ısrar ediyor bazı insanlar. Ben hala DDR3 sistem kullanabiliyorum, yükseltmeye mecbur da değilim çünkü istediğim işi görüyor. Sağolsun @Chezzaritz beğenmeme atmış ve karşı argüman da sunmamış, çünkü sunamaz.
10 sene sonra sence GTA 5 gibi oyunlar mı oynanacak sanıyorsun?
Yeni çıkan oyunlar sıkıntılı çıkıyor genelde, çoğu insan eski oyunları oynuyor ve şu an bile 7-8 senelik kartlar iş görüyor. İleride upscaling teknolojileri daha da gelişince emin ol DDR4 sistemler de güncel oyunları oynatacak.

10 sene sonra sence GTA 5 gibi oyunlar mı oynanacak sanıyorsun?
Hocam GTA 5 bir klasiktir ve orta düzey sistem gerektiren bir oyundur. Bu oyun önümüzdeki en az 15 yıl içerisinde çürüyeceğini düşünmüyorum. Çünkü oyunun araba sürmesi olsun, modları olsun, grafikleri olsun her daim bir oyuncu kitlesi kendisine tutacaktır. Mesela neden hala HL2, L4D2 oyunlar hala oynanıyor? Çünkü yüksek sistem gerektirmiyor ve kendisine bağlı tutuyor.

Yeni çıkan oyunlar sıkıntılı çıkıyor genelde, çoğu insan eski oyunları oynuyor ve şu an bile 7-8 senelik kartlar iş görüyor. İleride upscaling teknolojileri daha da gelişince emin ol DDR4 sistemler de güncel oyunları oynatacak.
Zaman gösterir hocam. Ama ben DDR5in DDR4e göre daha uzun vadeli ve daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Zaman gösterir hocam. Ama ben DDR5in DDR4e göre daha uzun vadeli ve daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Dostum buna hayır diyen yok zaten. DDR5 daha iyi tabii ki de. Kimse hayır demedi, DDR4 daha iyi demedi.
Parasini verirsen ihtiyacini gorursun...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı