DDR5 sistem tavsiyesi

Aalliissbaba

Hectopat
Arkadaşlar öncellikle selam. Halihazırda sistemim şu şekildedir.

Ryzen 5 5600X islemci.
RX 7700 XT ekran karti.
ASUS B550 Plus 4600 MHz.
Samsung EVO SSD M.2
Corsair Vengeance 2x8 3600 MHz RAM.
650 +80 PSU.
ASUS TUF VG249QM1a 270 Hz monitör.

Monitör ekran kartı ve kasayı yeni aldım ama CS2 de 330-120 arası sürekli FPS düşüyor ve sinirim bozuluyor. Bende sistem güncelleme gereği duydum. Bana bu sistemde neleri değiştirerek daha yüksek FPS alırım öneride bulunur musunuz? (not sadece CS2 için kullanıyorum PC.) Bütçe 15k ama zorlayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ve anakartı degistirebilirsin.

RAM olarak da.
XPG Lancer 16GB (1x16GB) DDR5 CL38 5200MHz Ram (AX5U5200C3816G-CLABK) - Gaming.Gen.TR bundan 2 tane veya Corsair Vengeance 5200MHz duel 16 GB alabilirsin.

Kanka bu söylediklerini aldığım zaman işlemciyide yükkseltmem gerekmiyor mu?

Bence mevcut sistemin zaten güzel. He daha iyi yapmak istiyorum dersen elindekini satıp üstünde ilave edip DDR5 sistem kurmak daha iyi olabilir bunu güncellemek yerine. Arkadaşın dediği gibi sorun CS2 ile ilgili de olabilir. Masraf ettikten sonra yine aynı sorunları yaşayabilme ihtimalini de göz önünde bulundurmalısın bence.

Bence mevcut sistemin zaten güzel. He daha iyi yapmak istiyorum dersen elindekini satıp üstünde ilave edip DDR5 sistem kurmak daha iyi olabilir bunu güncellemek yerine. Arkadaşın dediği gibi sorun CS2 ile ilgili de olabilir. Masraf ettikten sonra yine aynı sorunları yaşayabilme ihtimalini de göz önünde bulundurmalısın benc.

Anladım kardeşim. Fazla etki etmezse hiç gerek yok ufak yollu RAM veya sıvı soğutma falan takviye etsem artış olur mu?

Anladım kardeşim. Fazla etki etmezse hiç gerek yok ufak yollu RAM veya sıvı soğutma falan takviye etsem artış olur mu?
Sıvı soğutma sadece sıcaklığı kontrol altına alır. Ram ekstra FPS katkısı sağlayacaktır. Ancak 16x2 3600 mhz ram var DDR4 ve 5800X3D var ben de. Farkettiğim tek şey işlemcinin cs de fps çoşturması. CS2 de 400'e yakın fps alıyorum. 5600X varken 250 idi. İşlemci çok farkediyor. Çünkü oyunun yapısı işlemci resmen.

Sıvı soğutma sadece sıcaklığı kontrol altına alır. RAM ekstra FPS katkısı sağlayacaktır. Ancak 16x2 3600 MHz RAM var DDR4 ve 5800x3D var ben de. Fark ettiğim tek şey işlemcinin CS de FPS çoşturması. CS2 de 400'e yakın FPS alıyorum. 5600X varken 250 idi. İşlemci çok fark ediyor. Çünkü oyunun yapısı işlemci resmen.

Anladım kardeşim 400 ila 150 aradinda sürekli oynuyor FPS bu da sinirimi bozuyor. İşlemci 80 derece çalışıyor. Bununla alakası olabilir mi? Biraz daha stabil olması için her türlü fedakarligi yapmaya hazırım. Sen olsan ne yapardin.

Sıvı soğutma sadece sıcaklığı kontrol altına alır. Ram ekstra FPS katkısı sağlayacaktır. Ancak 16x2 3600 mhz ram var DDR4 ve 5800X3D var ben de. Farkettiğim tek şey işlemcinin cs de fps çoşturması. CS2 de 400'e yakın fps alıyorum. 5600X varken 250 idi. İşlemci çok farkediyor. Çünkü oyunun yapısı işlemci resmen.
Ayrıca 5800x3d işlemci benim sisteme uyumlu olur mu alsam mı ne dersin

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı