DDR5 sistem vs DDR4

Rippp

Femtopat
Katılım
1 Eylül 2022
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC topluyorum ama DDR5 ve DDR4 arasında çok kalıyorum. Hangi şekilde PC toplamalıyım diye ailem DDR5 PC almak isteyince çıkan bütceye de pek iyi bir gözle ne kadar kendim ödeyecek olsam da. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3080'li bir PC toplayacağım yani ama FPS oyuncusuyum ağırlıklı olarak.
RTX 3080 olduğu için DDR5 RAM ile DDR4 RAM arasında bir performans farkı göremezsin geleceğe yönelik bir seçimdir DDR5 RAM takmak ileride yükseltme yaparsan anakart değiştirmene gerek kalmaz. Ama tabi gelecekte ne olur bilemem bakarsın şu anki aldığın DDR5 bir anakart çok eski kalır o zamana kadar senin kararın.
 
5800X ile 3080 kullanacağım FPS oyuncusuyum 240Hz monit ile ama işte işlemci darboğaz yapacak diye de düşünüyorum. O yüzden bir anda dedim DDR5 PC almam lazım diye belki de işlemciyi az daha yükseltsem olmayacak bir şeydi bu konuda biraz biren kişilerin yardıma ihtiyacım var açıkçası.

RTX 3080 olduğu için DDR5 RAM ile DDR4 RAM arasında bir performans farkı göremezsin geleceğe yönelik bir seçimdir DDR5 RAM takmak ileride yükseltme yaparsan anakart değiştirmene gerek kalmaz. Ama tabii gelecekte ne olur bilemem bakarsın şu anki aldığın DDR5 bir anakart çok eski kalır o zamana kadar senin kararın.

O konudada haklısın hem askerlik tarihide yaklaşmış olacak PC'yi kredi ile alacağımdan dolayı onu da göze alıyorum ileride askere gitmeden 3 kuruş param olsun geriye dönük belki askerden sonra gelince bir işde çalışmaya devam ederek daha baba PC alabilirim.
 
5800X ile 3080 kullanacağım FPS oyuncusuyum 240Hz monit ile ama işte işlemci darboğaz yapacak diye de düşünüyorum. O yüzden bir anda dedim DDR5 PC almam lazım diye belki de işlemciyi az daha yükseltsem olmayacak bir şeydi bu konuda biraz biren kişilerin yardıma ihtiyacım var açıkçası.
Darboğaz yapmaz DDR5 bir sisteme yükseltmeye zorlanıyorsanız DDR4 alın geçin 5-6 yıl sonrası için Allah büyüktür.
 
5800X yerine 5800x3D alsam nasıl olur peki hani bazı kişiler yapar diyor da bir bilginiz var mı hocam.
Yapmaz hocam merak etmeyin birbirleri için yapılmış gibi o işlemci ile ekran kartı 1080P için biraz olabilir ama fark etmezsin bile ki zaten o ekran kartını alıyorsan 2K oyun oynayacaksın doğal olarak. 5800x3D oyun performansı olarak daha iyi ama aralarında 2K fark var 5800x3D alırsan oyun performansı için tabi fark edilecek bir derecede farklar alırsın diğer işlemciye göre.
 
Yapmaz hocam merak etmeyin birbirleri için yapılmış gibi o işlemci ile ekran kartı 1080p için biraz olabilir ama fark etmezsin bile ki zaten o ekran kartını alıyorsan 2K oyun oynayacaksın doğal olarak. 5800x3D oyun performansı olarak daha iyi ama aralarında 2K fark var 5800x3D alırsan oyun performansı için tabii fark edilecek bir derecede farklar alırsın diğer işlemciye göre.

1080p de oynarım sanrım düzgün bir monit bulmazsam 2K da bütceme uygun.
 
Bence hocam DDR5 parasına gidin daha iyi bir ekran kartı veya işlemci alın. DDR4 mis gibi her oyuna yetiyor ve arasında en fazla 5-10 FPS fark ediyor değmez.

Hocam sorun bizi DDR5 parasına çıkmanın zorlaması hani yoksa bizde isterdik iyi bir ekran kartı işlemcili DDR4 DDR5 fark etmeksiniz bütcede sorun ama işte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı