DDR5 sisteme geçmek vs DDR4 sisteme yükseltme yapmak

saitamaGO

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600X / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB OC / 16GB RAM / 1 TB M.2 SSD
RX 670 XT sisteme sahibim. Detaylı olması açısından resim de ekleyeceğim. Şu an için 1080p monitörde oyunlarımı oynuyorum fakat artık 2K geçiş yapmak istiyorum ama geçmişken de yüksek seviyelere geçip uzun süre yenileme yapmak istemiyorum. Piyasa DDR5'e geçmek için uygun mu yoksa daha beklenmeli mi? Çünkü dizersem RTX 4080 veya RX 7900 XTX ayarında bir sistem dizmeyi düşünüyorum. Sistemden beklediğim şey oyunlarda ve filmlerde görüntü kalitesi beni memnun etsin. Bir diğer seçenek ise DDR4 sistemden devam edip yükseltme yapmak. Önerileriniz nelerdir? Bu konuda sizler ne yapardınız?

Dosya Ekleri

• kasa parçaları.jpg
    kasa parçaları.jpg
    79,9 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam DDR5'e geçerdim ama 16 GB'lık yeni ekran kartları gelecekti sanırım. Bi araştırıp onları bekleyin isterseniz.

DDR 5'te aman aman FPS artışı yok. Yükseltme yapmanız daha uygun olur. Kasa biraz küçük gelebilir yükseltmelerde.

2K Full ayarlarda akici olmasi icin nasıl bir yukseltme yapabilirim bu sisteme?
Belirttiğiniz gibi bütçeniz RTX 4080'li bir sisteme yetiyorsa hiç beklemeyin ve DDR5 bir sisteme geçiş yapın.
Kendimi zorlamis olacagim bunun icin. Fiyatlarin dusmesini beklemek mantikli mi bu durumda ? Yeni sistemlerin cikmasi icin de iyi olabilir mi yani?

DDR5'ten beklenen şey FPS artışı vs. değil güncelliği. DDR5 alın ama tek bir siteden almayın.

Parca parca oneriyorsunuz yani. O sekilde pahali olmuyor mu? Ornegin 7900XTX DDR5 sistem ne kadara toplanabilir? Ben pek anlamıyorum hazir sistem alip geceyim diye dusunuyorum yanlış bir dusunce mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı