Çözüldü Dead by Daylight "0xc00007b untrusted System file" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PearLFybe

Decapat
Merhaba, 1 hafta gibi bir süre önce Dead by Daylight oyununu aldım ilk aldığımda girebilmiştim daha sonra başlıktaki hatayı vermeye başladı birçok yöntem denedim. SFC /scannow, restorehealth falan ama işe yaramadı. Windows güncelleştirmek istediğim zamansa bu bilgisayar güncelleştirilemez gibi bir şeyler diyordu, tam hatırlamıyorum. Rapor oluşturdum, linkini buraya bırakıyorum. Normaliz dsound ve OpenGL32 gibi DLL dosyalarını hata veriyor sanırım, siz daha iyi anlarsınız. Bir yardım eder misiniz lütfen?
Logfile.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güncellemeleri yaparken bilgisayarı kapatmayın ibaresi sizin için ne ifade ediyor?

Güncelleme esnasında uzun süre takılı kalabilir, bu normal bir şey. Yapmanız gereken sabredip beklemekti.

D3D9.DLL sildikten sonra CMD yönetici çalıştırıp sfc /scannow komutunu çalıştırdıktan sonra yeniden başlattıktan sonra dosyanın gelmesi gerekiyor.

Sistem dosyaları zarar gördüyse temiz kurulum yapmanız gerekebilir. Windows 10 2004 sürümüne format atmak için:

Ayrıca bu mesajda yazılanları yaptınız mi? Yaptıysan yeni rapor alıp gönder.

Sanırım hatayı oyun değil EAC veriyor.

Bunları silin ve DirectX kurarak başlayın:
  • C:\Windows\System32\xinput1_3.dll
  • C:\Windows\System32\XAPOFX1_5.dll
  • C:\Windows\System32\X3DAudio1_7.dll
C:\Windows\System32\xinput1_3.dll
C:\Windows\System32\d3d9.dll
C:\Windows\System32\d3d11.dll
Bunları silip aşağıdakini kurun. Düzelmezse yeni rapor paylaşın.

Dediğinizi yaptım aynı hatayı alıyorum. ( Untrusted system file normaliz.dll )
Yeni rapor: https://yadi.sk/d/BOmPC5SxXfDYpw
Bir de raporda fark ettim normaliz.dll yanında ( FILE LOCKED WITH ONLY READERS ) yazıyor. Acaba erişim kısıtlaması ile alakalı olabilir mi ?
C:\Windows\System32\xinput1_3.dll
C:\Windows\System32\d3d9.dll
C:\Windows\System32\d3d11.dll
Bunları silip aşağıdakini kurun. Düzelmezse yeni rapor paylaşın.
d3d9.dll sildim ama DirectX bu dll dosyasını geri yüklemedi. İnternetten bulup system32 dosyasının içine kendim eklemek zorunda kaldım.
Yeni rapor: Logfile.rar

Son düzenleme:
Elle DLL atmayın sakın. O dosyayı silin, DirectX hata veriyorsa da:

Elle DLL atmayın sakın. O dosyayı silin, DirectX hata veriyorsa da:

DirectX hata vermedi sadece o dll dosyasını yüklememiş. Oyuna girince d3d9.dll bulunamadı gibi bir uyarı çıktı. O yüzden kendim elle indirdim ama dediğiniz gibi sildim ve sfc /scannow komutuyla düzelttim. Şimdi tekrar şu hatayı veriyor oyun [ untrusted system file (c /windows/system32/normaliz.dll) ]

Evet ben de öyle düşündüm belki de EAC sorunludur diye. Önce sadece EAC sildim geri yükledim olmadı sonra oyunu ve EAC sildim yine olmadı. Ne olduğunu anlayamadım açıkçası çok karışık.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodu çalıştırın.

Kod:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

O DLL'ye hiç müdahale etmiş miydiniz?
Bu söylediğiniz kodun üç farklı çeşidi vardı

1. DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  2. DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  3. DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Hepsini denedim hepside başarıyla gerçekleştirildi diyordu CMD penceresinde. Ya tam hatırlamıyorum ama oyunu ilk aldığımda girebilmiştim. Daha sonra bir Windows 10 güncellemesi gelmişti ve takılmıştı birkaç saat boyunca aynı yüzdelikte gösteriyordu. Örneğin %33. Sonra bilgisayarı kapattım ve güncellemeler geri alındı. Oyuna girmek isteyince de bu hatayı vermişti.
Şimdi ise güncelleme yapamıyorum. Başta bir tarama yapıyor bilgisayarımın güncelleme için uyumlu olduğunu söylüyor ama yükleme bitince bu bilgisayar Windows 10'a yükseltilemez hatası veriyor. Zaten Windows 10 kullanıyorum.

Güncellemeleri yaparken bilgisayarı kapatmayın ibaresi sizin için ne ifade ediyor?

Güncelleme esnasında uzun süre takılı kalabilir, bu normal bir şey. Yapmanız gereken sabredip beklemekti.

D3D9.DLL sildikten sonra CMD yönetici çalıştırıp sfc /scannow komutunu çalıştırdıktan sonra yeniden başlattıktan sonra dosyanın gelmesi gerekiyor.

Sistem dosyaları zarar gördüyse temiz kurulum yapmanız gerekebilir. Windows 10 2004 sürümüne format atmak için:

Çözüm

D3D9.DLL sildikten sonra CMD yönetici çalıştırıp SFC /scannow komutunu çalıştırdıktan sonra yeniden başlattıktan sonra dosyanın gelmesi gerekiyor.

Format attım düzeldi. Hem daha da iyi oldu performansta gözle anlaşılabilir bir artış oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı