Death Stranding inceleme

1625047786772.png

14 bölümden oluşan, tam bir sanat eseri olan, Death Stranding; içinde aksiyon barındıran kargo taşıma oyunudur.

Olayı: "Kiral Ağ" adı verilen bir sistem ile ülkeyi birbirine bağlamak için Sam Porter adında birinden yardım isteniyor. Sam ise kendini düşünen biridir.
Kiral Ağ; ışınlanmak gibi bir şeydir. Çok hızlı bir ağ alt yapısıdır. Yani bir doktor Türkiye'den, Amerika'ya bağlanıp birini ameliyat edebilir. Kısaca bir bütün olmak gibidir.

Sam adlı karakterimiz bir öteci ve ölünce, Derz adı verilen bir bölgede, göbek bağlarını bulup tekrar dünya gelebiliyorlar. Yani adamımız Sam, ölümsüzdür. Lakin ölmenin bir bedeli vardır. Eğer K. V. adı verilen yaratıklardan dolayı Sam ölürse, çok büyük bir alanda "Kiral Patlama" oluşur. Öldüğünüz bölge, kratere dönüş ve kargolarınızı kaybedersiniz. Teröristler tarafından etkisiz halde bırakılırsa, Sam teröristlerin bulunduğu bölge dışında başlar ve kargoları teröristler tarafından ele geçirilir.

Adamımız Sam;
1625048393212.png

Derz;
Pek bir şey belli olmuyor ama ortadaki sarı şey, göbek bağı,/kordonu.
1625048210676.png

Kiral Varlık örneği K.V.;
1625047904464.png

Teröristler ve kampları;
1625048333469.png

Dünya esir alan ikinci tehdit ise "Kiral Yağmur"dan dolayı, dünyaya musallat olan ölülerdir yani Kiral Varlıklar. Sam bir öteci olmasına rağmen sadece ölülerin varlığını hissediyor. Onları göremiyor ama seslerini duyabiliyor. Burada devreye BB teknolojisi giriyor.
Bu teknoloji sayesinde, Sam ölüleri görebiliyor.

BB-28, diğer adıyla Lou;
1625048525172.png

Sam'in görevi Kiral Ağ ile tüm ülkeyi birbirine bağlayıp, Death Stranding'e yani Ölüm Kıyısı'na varıp, Amelie'yi kurtarmaktır. Lakin çok duygusal anlar, şaşırtıcı olaylar ve gerçekçi modellemeler ile sizleri bir oyundan daha fazlasını vadediyor.

OYNANIŞ: Belirli bölgelere; erzak, sağlık ürünleri, araçlar, silahlar, bombalar gibi ihtiyaç duyulan malzemeleri taşıyoruz. Lakin bu malzemeleri taşımak hiç de kolay değildir. Ya teröristler ya da kiral yağmurundan dolayı K. V. diye adlandırılan yaratıklar tarafından yolculuğunu zorlaşıyor. Tek o da değil yağmur, kar, yamaçlar, zeminler... Bunlar hep sizi etkileyen olumsuz faktörler.
Bu yüzden gerekli ekipmanlar ile yolculuğa çıkıyoruz.

Diğer avantajlarımız yapılar yapmak. Bu oyunda;
Yol,
Jeneratörler,
Gözetleme kuleleri, köprüler gibi yapılar inşaat edip, oyununuz daha keyifli ve kolay hallere getirip, oynanış kalitenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca Online bağlanırsanız, diğer oyuncuların yaptığı yapıtları kullanıp, onları beğenebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
2 saat oynadım sıktı çıktım kaç saatte açılıyor?
Hocam MGS kitlesi oyunu beğenmediği için Kojima PS5'e Director's Cut çıkardı, MGS gibi gizlilik bölümleri bile ekledi PC'ye çıkarsa oynayacağım çünkü ben de vanilla hâlini beğenmedim.

Hocam MGS kitlesi oyunu beğenmediği için Kojima PS5'e Director's Cut çıkardı, MGS gibi gizlilik bölümleri bile ekledi PC'ye çıkarsa oynayacağım çünkü ben de vanilla hâlini beğenmedim.
Bence gizlilik vs. olmadan da harika bir oyun. Tabii öyle de deneyimlemek gerekir aslında. Bu arada MGS'yi hiç sevmem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı