Death Stranding incelemesi

Oyunu bu sabah bitirdim. Açıkçası ara sahne ve sinematikle “çooook” uzatmışlar. Bu yüzden atlamak zorunda kaldım çoğunu. Atmosfer çok güzel oyunda müzikler falan ambiyans bence harika. Fakat özellikle yol inşaa etme olaylarını gereksiz zorlaştırmışlar gibi geldi bana. Yani sanki ana hikayeyi hemen bitirmesinler biraz oyalansınlar der gibi buldum ben.
Tek başına yaparsan zor, ama tek başına yapabilmek için eklenmiş bir mekanik değil. Diğer oyuncularla birleşip yapabilmen için eklenmiş bir mekanik. O nedenle tek başına oynarken zorlanabilirsin. Oyun birleşmeye, birlik olmaya özen gösteriyor, aslında anlatmak istediği de bu.

Oyun gerçekten güzel, herkesin sevebileceği bir oynanışa sahip değil o yüzden herkesten aynı geri dönüşü alamıyoruz. Oyunda en çok eleştirdiğim kısımlar NPC'lerin, hatta Sam'in tepkilerinin çok yavan olması. Tamam Sam çok konuşkan bir tipleme değil ancak sürekli aynı şeyleri söylemesi organikliği çok bozuyor. Uzun bir yolculukta aynı sözü en az 3 kez duyuyorsun Sam'den.

NPC'ler daha da beter, her kayıp kargo götürdüğünde aynı tepkileri veriyorlar. Tam hatırlamıyorum ancak 2 farklı karşılama var sanırım sadece. Bu da doğallığı çok zedeliyor, biraz daha fazlalaştırabilirlerdi bunu. Belki de RDR2 oynadıktan sonra bana vasat geliyor tüm bunlar bilemiyorum.

Diğer bir husus ise, yağmurların sürekli aynı yerlerde yağıyor oluşu, doğal bir yağmur döngüsü yok. Şuraya gidersen yağar, şurda durursan yağmaz şeklinde tasarlanmış. Oyunu bitirdikten sonra dahi yıldız kasmaya çalıştıysanız eğer bunu çok kolay bir şekilde fark ediyorsunuz. Bir süre sonra "yolumun üstünde yağmur bölgesi var" diyorsun kendince, bu durum rastgele zamanlarda rastgele bölgelerde olsaydı çok daha doğal olurdu.

Şu an oyununun muhtemelen yarısındayım. Ve şu kargo olayı aşırı baymaya başladı. Ana kargo görevleri ile bir sorunum yok ama Sürekli aynı kargoyu aynı adama defalarca götürünce sıkılıyorsun. Şu an oyunu bitirmek istememin tek nedeni konusunun ilgimi çekmiş olması ve sonunda ne olacağını merak etmem

Oyunu bu sabah bitirdim. Açıkçası ara sahne ve sinematikle “çooook” uzatmışlar. Bu yüzden atlamak zorunda kaldım çoğunu. Atmosfer çok güzel oyunda müzikler falan ambiyans bence harika. Fakat özellikle yol inşaa etme olaylarını gereksiz zorlaştırmışlar gibi geldi bana. Yani sanki ana hikayeyi hemen bitirmesinler biraz oyalansınlar der gibi buldum ben.
Kojima oyunlarının olayı zaten sinematikler oluyor.

Tek başına yaparsan zor, ama tek başına yapabilmek için eklenmiş bir mekanik değil. Diğer oyuncularla birleşip yapabilmen için eklenmiş bir mekanik. O nedenle tek başına oynarken zorlanabilirsin. Oyun birleşmeye, birlik olmaya özen gösteriyor, aslında anlatmak istediği de bu.

Oyun gerçekten güzel, herkesin sevebileceği bir oynanışa sahip değil o yüzden herkesten aynı geri dönüşü alamıyoruz. Oyunda en çok eleştirdiğim kısımlar NPC'lerin, hatta Sam'in tepkilerinin çok yavan olması. Tamam Sam çok konuşkan bir tipleme değil ancak sürekli aynı şeyleri söylemesi organikliği çok bozuyor. Uzun bir yolculukta aynı sözü en az 3 kez duyuyorsun Sam'den.

NPC'ler daha da beter, her kayıp kargo götürdüğünde aynı tepkileri veriyorlar. Tam hatırlamıyorum ancak 2 farklı karşılama var sanırım sadece. Bu da doğallığı çok zedeliyor, biraz daha fazlalaştırabilirlerdi bunu. Belki de RDR2 oynadıktan sonra bana vasat geliyor tüm bunlar bilemiyorum.

Diğer bir husus ise, yağmurların sürekli aynı yerlerde yağıyor oluşu, doğal bir yağmur döngüsü yok. Şuraya gidersen yağar, şurda durursan yağmaz şeklinde tasarlanmış. Oyunu bitirdikten sonra dahi yıldız kasmaya çalıştıysanız eğer bunu çok kolay bir şekilde fark ediyorsunuz. Bir süre sonra "yolumun üstünde yağmur bölgesi var" diyorsun kendince, bu durum rastgele zamanlarda rastgele bölgelerde olsaydı çok daha doğal olurdu.
@Fatalis KV'ler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana alt etmesi zor geldi.
Yükçüler ise o kadar sıkıntı değil bence.

Şu an oyununun muhtemelen yarısındayım. Ve şu kargo olayı aşırı baymaya başladı. Ana kargo görevleri ile bir sorunum yok ama Sürekli aynı kargoyu aynı adama defalarca götürünce sıkılıyorsun. Şu an oyunu bitirmek istememin tek nedeni konusunun ilgimi çekmiş olması ve sonunda ne olacağını merak etmem
Kesinlikle o duyguları o aşamada çoğu oyuncu yaşamıştır ki bende yaşadım. Pes etme çünkü oyun seni acayip ilgi çekici bir noktaya taşıyacak.

Bu arada bir şey sormak istiyorum.
Karlı bölgede özellikle fırtınanın olduğu yerlerde KV'lere benzeyen, insan gibi görünen fakat agresif olmayan silüetler gördüm. Siz de denk geldiniz mi böyle bir şeye? Direkt içlerinden geçip yürümeme rağmen saldırmıyorlardı. Normal KV'lere göre biraz daha belirgin bir silüete sahiptiler.

KV'lerden Odradek yardımı ile rahatlıkla kaçarak ilerleyebiliyorsunuz. C tuşu ile eğilin odradeğin gösterdiği yönün tam tersinde ilerleyin tabii hedefinize doğru. Bu şekilde yakalanmak oldukça zor oynadıkça tecrübe kazanıyorsunuz zaten. Yakalanırsanız da en basitinden Hematik Bomba ile daha sonra çeşitli silahlarla yenebiliyorsunuz.

Nereye kadar oynadın bilmiyorum ancak bir süre sonra çok basitleşiyor. Çok yakınına dahi girseniz nefesini tutarsanız yakalanmadan uzaklaşabiliyorsunuz çoğu zaman. Zaten yakalansanız dahi savaşmanıza bile gerek yok, siyah bölgeden çıkınca KV kayboluyor zaten :D

Tek başına yaparsan zor, ama tek başına yapabilmek için eklenmiş bir mekanik değil.
Yoruyor cidden. Ama hallettim hepsini. Sonra hepsi “puff” maalesef🤣
Kojima oyunlarının olayı zaten sinematikler oluyor.
Maalesef öğrenmiş oldum. Şikayetçi değilim ama fazla uzun olması bayıyor cidden.
Hematik bomba ve hematik silah alabilince kolay geliyor. Fakat başlarda kaçınmak cidden çok zorluyor. Eğilip yürümek ve uzaklaşmak işe yarıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı