Çözüldü Debian 10 buster Wi-Fi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3xTR3m

Femtopat
Daha fazla  
Debian 10 buster Wi-Fi görmüyor.
Driver'i kurdum hala görmüyor.
Nasıl çözebilirim?
Debian Intel corporation centrino wireless-n 1000 [Condor Peak] yazdım driveri bulup kurdum ama hala göremiyorum.

Nasıl çözebilirim?
Debian Intel corporation centrino wireless-n 1000 [Condor Peak] yazdım driveri bulup kurdum ama hala göremiyorum.
Hocam ben Kali Linux kullanırken benzer sorun vardı Wi-Fi kartınız var mı? Eğer varsa kullanın.

Nasıl çözebilirim?

@GNU or NOT hocam yardımcı olabilir size.

@3xTR3m non-free Debian'ın daha fazla paket içeren versiyonu, özellikle internete bağlantıda etki eden paketleri de içerir. Daha doğrusu non-free daha fazla cihazla internete bağlanmayı destekler.

Non-free olarak nasıl kurulur peki?
Sizide rahatsız ettim ama affedin.
Firmware paketini de kurman gerekli.
by3xtr3m@debian:~$ sudo apt-get install firmware
[sudo] password for by3xtr3m:
Üzgünüm, yeniden deneyin.
[sudo] password for by3xtr3m:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
E: firmware paketi bulunamadı

Index of /cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/10.7.0-live+nonfree/amd64/iso-hybrid buradan bilgisayarın 64-bit ve X86_64 ise sıfırdan indirebilirsiniz. İçinde sadece bir takım dosyalar da alınarak da sorununuz çözülebilir fakat hangi dosyaların kopyalanması gerekiyor bilmiyorum. Bunun sorununuzu çözeceğini düşünüyorum, bende çözmüştü ama garanti veremem. @gen2 non-free yetmez mi hocam?

Firmware paketini de kurman gerekli.

echo 'deb http://deb.debian.org/debian/ buster-backports main contrib non-free' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/backports.list ; sudo sed -i 's/contrib//g' /etc/apt/sources.list ; sudo sed -i 's/non-free//g' /etc/apt/sources.list ; sudo sed -i 's/main/main contrib non-free/g' /etc/apt/sources.list ; sudo apt update ; sudo apt-get -t buster-backports update ; sudo apt install firmware-linux firmware-linux-free firmware-linux-nonfree -t buster-backports
Sonucu çözülmüştür. Sorun Firmware paketinin kurulu olmamasıymış. Tüm üstadlarımdan Allah razı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı