Hocam direkt açılış ekranından bahsettim. Mavi arka planda Debian yazan çok çirkin bir ekranla açılıyor. Şu an güncelleme yapıyorum bitsin o dosyayı bir inceleyeceğim.
Grub temasını değiştirebilirsiniz evet. GRUB Customizer aracı ile grub'un arkaplanını, yazı fontlarını ve renklerini kolayca değiştirebiliyorsunuz hocam. Açılış ekranında ise eğer kde kullanıyorsanız direkt özelleştirme ayarlarından değiştirebilirsiniz. Diğer DE'ler hakkında bilgim yok maalesef.
Hocam direkt açılış ekranından bahsettim. Mavi arka planda Debian yazan çok çirkin bir ekranla açılıyor. Şu an güncelleme yapıyorum bitsin o dosyayı bir inceleyeceğim.
Eğer KDE kullanıyorsanız açılış ekranını ayarlardan değiştirebiliyorsunuz o yüzden sordum.
Tema kullanacaksanız plymouth yazılımı ile kurabilirsiniz. Direkt açılış ekranını kaldırmak isterseniz grub.cfg dosyasında GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT= Kısmına "quiet splash" parametresini ekleyin.