Çözüldü Debian açılış ekranı değiştirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Debian kurdum ama açılış ekranı GRUB teması vs. Çok kötü duruyor. Bunu değiştirmenin bir yolu var mıdır? Yani direkt olarak kaldırsak daha iyi olur.

Debian kurdum ama açılış ekranı GRUB teması vs. Çok kötü duruyor. Bunu değiştirmenin bir yolu var mıdır? Yani direkt olarak kaldırsak daha iyi olur.
Grub temasını değiştirebilirsiniz evet. GRUB Customizer aracı ile grub'un arkaplanını, yazı fontlarını ve renklerini kolayca değiştirebiliyorsunuz hocam. Açılış ekranında ise eğer kde kullanıyorsanız direkt özelleştirme ayarlarından değiştirebilirsiniz. Diğer DE'ler hakkında bilgim yok maalesef.

/etc/default/grub dosyasında GRUB_TIMEOUT değerini 0 olarak ayarlayın.

Kod:
sudo grub-mkconfig
sudo update-grub
ile GRUB'u yenileyin ve sistemi yeniden başlattığınızda GRUB ekranını görmeden direkt olarak dağıtımın açılışını göreceksiniz.

Alternatif olarak düzgün tema bulmak isterseniz Github'ta GRUB theme yazarak bir çok içeriğe ulaşabilirsiniz.

/etc/default/grub dosyasında GRUB_TIMEOUT değerini 0 olarak ayarlayın.

Kod:
sudo grub-mkconfig
sudo update-grub
ile GRUB'u yenileyin ve sistemi yeniden başlattığınızda GRUB ekranını görmeden direkt olarak dağıtımın açılışını göreceksiniz.

Alternatif olarak düzgün tema bulmak isterseniz GitHub'ta GRUB theme yazarak birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.

Hocam direkt açılış ekranından bahsettim. Mavi arka planda Debian yazan çok çirkin bir ekranla açılıyor. Şu an güncelleme yapıyorum bitsin o dosyayı bir inceleyeceğim.

Hocam direkt açılış ekranından bahsettim. Mavi arka planda Debian yazan çok çirkin bir ekranla açılıyor. Şu an güncelleme yapıyorum bitsin o dosyayı bir inceleyeceğim.
Masaüstü ortamınız nedir hocam?

Çözüm
GNOME hocam. Fakat GNOME'dan dolayı değil bu.
Eğer KDE kullanıyorsanız açılış ekranını ayarlardan değiştirebiliyorsunuz o yüzden sordum.
Tema kullanacaksanız plymouth yazılımı ile kurabilirsiniz. Direkt açılış ekranını kaldırmak isterseniz grub.cfg dosyasında GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT= Kısmına "quiet splash" parametresini ekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı