Debian CD-ROM okunamadı hatası

Makaleler
4
Daha fazla  
Dün Debian kurmak için ISO dosyasını indirdim. İndirdikten sonra SHA256 ile doğruladım. Ancak bir türlü kurulmuyor. Debian tabanlı tüm dağıtımları kurabiliyorum ancak Debian kuramıyorum. Kuruluma geçiyorum, CD-ROM okunamadı hatası alıyorum. Tamam deyip diğer bölüme geçmek istiyorum ama geçilmiyor. Debian tabanlı olan Pardus'u kurdum ama Debian kuramadım. Bundan önce de Debian LXDE kuracakken kurulumun ortasında hata veriyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün Debian kurmak için ISO dosyasını indirdim. İndirdikten sonra SHA256 ile doğruladım. Ancak bir türlü kurulmuyor. Debian tabanlı tüm dağıtımları kurabiliyorum ancak Debian kuramıyorum. Kuruluma geçiyorum, CD-ROM okunamadı hatası alıyorum. Tamam deyip diğer bölüme geçmek istiyorum ama geçilmiyor. Debian tabanlı olan Pardus'u kurdum ama Debian kuramadım. Bundan önce de Debian LXDE kuracakken kurulumun ortasında hata veriyordu.

Hocam aklıma şimdi geldi, bende Pardus'u CD ile kuramamıştım. USB ile nasıl olmadı ISO yazdırırken bir hata yapmış olabilir misiniz?

Artı -1 Eksi
USB'm daha gelmedi. Gelene kadar DriveDroid ile bilgisayarı telefona bağlayıp kurulum yapıyordum. Bu şekilde Arch Linux'tan Ubuntu'ya bütün Linux'ları kurdum. Bir de yazdırma yok. Uygulamadan ISO'yu seçiyorsun ve USB'ye yazdırmış gibi kurulum yapıyor.
Kanki, USB'yi, CD-ROM olarak bağlayacaksın.

Kurulumda kabuk çalıştır ve;
Kod:
mount -t vfat /dev/sdb1 /cdrom
exit

komutlarını yaz.
Komut ekranı yok. GUI var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı