Çözüldü Steam Debian Sid 32 Bit hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Yer
Şemdinli, Hakkari
Aşağıdaki gibi bir hata veriyor:

Ekran görüntüsü_2025-09-20_13-53-21.png

sudo dpkg --add-architecture i386 komutundan sonra sudo apt install libllvm19:i386 yazınca sistemdeki önemli paketleri de silmeye çalışıyor.

Ekran görüntüsü_2025-09-20_13-58-08.png

Çözüm
Silinen paketleri bir dosyaya yaz, sonra ise o paketi kur ve önemli paketleri geri kur.
Öyle yapınca da 32-bit paketler siliniyor. Paketler arasında uyumsuzluk var yani.

Hiç sormadım ama varsa Flathub'dan kurman daha kolay.
Flatpak Steam sürümü daha az performanslı çalışıyor. Gayrıresmi Appimage Steam sürümünü indirdim. Sorun düzelene kadar bu sürümü kullanacağım.

Güncelleme: Sorun düzeldi. Sorun tamamen güncel paketlerden kaynaklı. Hatanın düzeltilmesi biraz uzun sürdü. Eğer ileride bu sorunu yaşayanlar olursa benim yaptığım gibi AppImage kullanabilir. Sorunu düzeltecek olanlar sorunu uzun süreler çözmeyebilir çünkü.
Silinen paketleri bir dosyaya yaz, sonra ise o paketi kur ve önemli paketleri geri kur.
Öyle yapınca da 32-bit paketler siliniyor. Paketler arasında uyumsuzluk var yani.

Hiç sormadım ama varsa Flathub'dan kurman daha kolay.
Flatpak Steam sürümü daha az performanslı çalışıyor. Gayrıresmi Appimage Steam sürümünü indirdim. Sorun düzelene kadar bu sürümü kullanacağım.

Güncelleme: Sorun düzeldi. Sorun tamamen güncel paketlerden kaynaklı. Hatanın düzeltilmesi biraz uzun sürdü. Eğer ileride bu sorunu yaşayanlar olursa benim yaptığım gibi AppImage kullanabilir. Sorunu düzeltecek olanlar sorunu uzun süreler çözmeyebilir çünkü.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı