Debian tabanlı dağıtımlarda sorun mu var?

Debian sorunsuz ve stabil bir işletim sistemi. Bazı şeyleri elle ayarlamanız gerektiği doğru.

Ekran kartınızın Vulkan desteklemiyor oluşu hangi dağıtımı veya arayüzü kurarsanız kurun oyunlarda Windows'a göre daha az performans alacağınız anlama geliyor. Ancak direkt Linux desteği olan oyunları oynayabilirsiniz tam performansta.
 
Repolardaki paketler eski, bu doğru bir şey?
(Testing repo kullanmadığı sürece)



Arkadaş hafif bir şeyler bakıyor o yüzden Fedora bence iyi değildir onun için, biraz ağır gelir.
Ayrıca kuracak olsa workstation değil, LXDE spin kursun veya i3 spin.
Hocam tekrar gözümü kararttım antiX kurdum birkaç gündür kullanıyorum alıştım sayılır. antiX magic dedikleri kadar varmış pcye can geldi resmen. Her dağıtım bir iki konuda illa inat hatası olur onlarla da yaşamayı öğrenmek lazım inancına inanıyorum artık😃. Öneri için sağolun.
 
@kayra150 Debian kullanmak istemezsen ve çok uygulama kullanmıyorsan sana Void öneririm.
KDE ile boşta 500 MB RAM harcıyordu.
Ayrıca Debian kullanacaksan da AntiX'te kalmanı öneririm, o da hafif bir dağıtımdır (üzerine masaüstü kurmadığın sürece)
 
@kayra150 Debian kullanmak istemezsen ve çok uygulama kullanmıyorsan sana Void öneririm.
KDE ile boşta 500 MB RAM harcıyordu.
Ayrıca Debian kullanacaksan da AntiX'te kalmanı öneririm, o da hafif bir dağıtımdır (üzerine masaüstü kurmadığın sürece)
Debian'dan yana belirttiğim gibi donma sıkıntım vardı antiX'te Don't Starve denedim normal bir şekilde oyuna girdi. Sparky'de neden öyle bir sıkıntım vardı anlamadım. Sparky Minimal Gui var 200 mb falan kullanıyor boşta. Normalde onu kullanmak istiyorum ama bu sıkıntıdan dolayı silmiştim. Hem de açılışta çözünürlük 1024x768'e dönüyor sürekli. Normalde birkaç yöntem biliyorum ama hiçbiri işe yaramadı Sparky'de. Şimdi antiX'te tam ekran açılmayı da yaptım(inat işte her dağıtım 1024x768'te açılıyor bu kasada).

antiX boşta 150 mb falan kullanıyor hoşuma gitti. Denediğim en zor dağıtımlardan biri ama kasama uygunsa alışmayı tabi ki denerim.👍
 
Debian'i 5 yil sonra kullan ilk gunki gibidir. Stabildir. Arch tabanli dagitimlar boyle degil diye yorumlar var. Direkt Debian kullan. LXDE kullaniyorum Debian 11 ile, mukemmel.
 
Hocam az bilgisi olan birisine Void önerilir mi ya. Paket yönetim sistemi çok farklı insanı soğutur valla ilk başlayanlar için.
Yeni başlayan değilim ama anakart sağolsun çöktü, eskü bir anakart buldum olursa bakalım antiX kullanmaya devam edeceğim.
 

Geri
Yukarı