Çözüldü Debian Update-initramfs'ta takılı kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lostless

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Pentium E5800 | Palit Nvidia GeForce 9400 GT | ASUS P5G41T-M LX | Kingston 4GB DDR3 | PNY CS900 120GB - Seagate Barracuda 500GB | Everest 250W C4 PSU | Philips 190V | Arch Linux - Windows 7
Liquorix'i kurmaya çalıştım. Bu şekilde takılı kaldı.

Screenshot_60.png

İnitramfs-Tools yerine dracut kullanıyordum bu yüzden. Ama Liquorix kurarken dracut yerine initramfs-Tools'u kullandı. Bunu nasıl düzeltebilirim?
@OzgunP @runit @cengover_ekin
Liquorix'i kurabildim. Sonra Xanmod'u sildim. Bir daha yüklemeye çalıştım. Bu sefer Liquorix'te de takılı kaldı.

Son düzenleme:
Çözüm
cryptsetup-initramfs paketini sil aşağıdaki komutla (bu paket silinmiş ama yapılandırma dosyaları kalmış) işlem tamamlanacaktır.

Kod:
sudo apt purge cryptsetup-initramfs

/etc/kernel/postinst.d: apt-auto-removal dracut unattended-upgrades zz-update-grub

Çıktıda görüldüğü gibi, /etc/kernel/postinst.d dizini altındaki initramfs-tools dosyası da yapılan işlemlerle kaldırıldığı için, artık çekirdek kurulum sonrası işleminde intiramfs kullanılmayacak. Yani sorun çözülmüş oldu.
1.
rc cryptsetup-initramfs 2:2.3.5-1 all disk encryption support - initramfs integration rc dracut 051-1 all Initramfs generator using udev ii dracut-core 051-1 amd64 dracut is an event driven initramfs infrastructure (core tools) it initramfs-tools 0.140 all generic modular initramfs generator (automation) ii initramfs-tools-core 0.140 all generic modular initramfs generator (core tools) ii libklibc:amd64 2.0.8-6 amd64 minimal libc subset for use with initramfs
2.
/etc/kernel/postinst.d: apt-auto-removal dracut initramfs-tools unattended-upgrades zz-update-grub

Aşağıdaki komutları çalıştırsan sorun çözülür, dracut tam olarak kurulmamış ve initramfs de tam olarak kalkmamış.

Kod:
sudo apt install --reinstall dracut
sudo apt autoremove
sudo apt purge initramfs-tools initramfs-tools-core

postinst.d dizini altında initramfs-tools hâlâ durduğu için, doğal olarak kurulum sonrasında çalıştırılıyor. Yukarıdaki komutlarla sorun çözülecektir. Uyguladıktan sonra bir önceki komutların çıktılarını yeniden paylaşırsın.

ls -R /etc/kernel/postinst.d rc cryptsetup-initramfs 2:2.3.5-1 all disk encryption support - initramfs integration ii dracut 051-1 all Initramfs generator using udev ii dracut-core 051-1 amd64 dracut is an event driven initramfs infrastructure (core tools) /etc/kernel/postinst.d: apt-auto-removal dracut unattended-upgrades zz-update-grub

cryptsetup-initramfs paketini sil aşağıdaki komutla (bu paket silinmiş ama yapılandırma dosyaları kalmış) işlem tamamlanacaktır.

Kod:
sudo apt purge cryptsetup-initramfs

/etc/kernel/postinst.d: apt-auto-removal dracut unattended-upgrades zz-update-grub

Çıktıda görüldüğü gibi, /etc/kernel/postinst.d dizini altındaki initramfs-tools dosyası da yapılan işlemlerle kaldırıldığı için, artık çekirdek kurulum sonrası işleminde intiramfs kullanılmayacak. Yani sorun çözülmüş oldu.

Son düzenleme:
Çözüm
Evet sorun çözüldü.
Oyun için Liquorix mi daha performanslıdır yoksa Xanmod mu?

Oyun için Liquorix mi daha performanslıdır yoksa Xanmod mu?

Çok eskiden Debian için kullanırdım Liquorix çekirdeği, tek avantajı donanım desteği ve upstream ile düzeltmeler, performans açısından ciddi bir avantajını göremedim. Xanmod bu açıdan Liquorix'den daha iyi. Ayrıca bir çok sürüm desteği de var; lts, cacule, rt, edge vs. Mesela ben Debian'da Xanmod LTS sürümünü kullanıyorum, böylece depodaki DKMS destekli paketlerle de sorun çıkmıyor.

Liquorix'i kurmaya çalıştım. Bu şekilde takılı kaldı.

Eki Görüntüle 1052305

İnitramfs-Tools yerine dracut kullanıyordum bu yüzden. Ama Liquorix kurarken dracut yerine initramfs-Tools'u kullandı. Bunu nasıl düzeltebilirim?
@OzgunP @runit @cengover_ekin
Liquorix'i kurabildim. Sonra Xanmod'u sildim. Bir daha yüklemeye çalıştım. Bu sefer Liquorix'te de takılı kaldı.
Xanmod daha iyi bir kernel arkadaşım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı