Çözüldü Debian yükleme sırasında Wi-Fi nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.

Hep saf Debian kurmak isterdim. Fakat bir türlü Wi-Fi'a bağlanamadım ve bu yüzden kullanamadım.
Eğer cli kurulumunu seçseydim nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Onun dışında GUI kurulumda da Wi-Fi gibi bir şey gözükmüyor.

Nasıl yaparım da Wi-Fi'ya bağlarım?

Çözüm
Şuradan firmware dosyası içeren ISO dosyasını indirebilirsin (firmware-testing-amd64-netinst.iso isimli dosyayı indir). Index of /cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/weekly-builds/amd64/iso-cd

Bu ISO dosyasında iwlwifi için gerekli firmware dosyaları bulunuyor.

Hafif bir ortam oluşturacaksan, kurulumun sonundaki masaüstü ve Debian ortamı ile ilgili seçeneklerin hiçbirini işaretleme. Böylece oldukça boş bir ortam elde edeceksin. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlattığında herhangi bir masaüstü ortamı ve görüntü yöneticisi kurulu olmadığından, TTY ortamında kullanıcı adı ve parola girerek oturum açacaksın.

Eğer Xfce kuracaksan aşağıdaki komutlarla kolayca yapabilirsin. Komuta LightDM'de ekledim.

Kod:
su
apt update
apt install xfce4 lightdm-gtk-greeter

Ayrıca aşağıdaki komutu da çalıştır, böylece sudo komutunu kolayca kullanabilmiş olacaksın.

Kod:
apt install sudo
adduser $USER sudo

Sonrasında sistemi yeniden başlat. Böylece temel bir oturum için gerekli olanları otomatik olarak yüklemiş olursun.
inxi paketini yükleyip, komutun çıktısını paylaş. Kullandığın herhangi bir dağıtım altında paylaşabilirsin.

Kod:
inxi -Nnxxz
Kod:
[hoovy@turbine ~]$ inxi -Nnxxz
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Lenovo driver: r8169 v: kernel port: 3000
           bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
           Device-2: Intel Dual Band Wireless-AC 3165 Plus Bluetooth driver: iwlwifi v: kernel port: 3000 bus-ID: 03:00.0
           chip-ID: 8086:3166
           IF: wlp3s0 state: up mac: <filter>
[hoovy@turbine ~]$

iwlwifi sürücüsü düzgün çalışması için firmware dosyalarına ihtiyaç duyuyor. Standart sürümde non-free firmware dosyaları bulunmuyor. Hangi sürümü kuracaksın? Buna göre firmware içeren ISO dosyası paylaşayım.
Testing hocam. Nasıl yapılıyorsa bana da öğretebilirsiniz. Hem böylece zahmet de etmezsiniz :)

Şuradan firmware dosyası içeren ISO dosyasını indirebilirsin (firmware-testing-amd64-netinst.iso isimli dosyayı indir). Index of /cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/weekly-builds/amd64/iso-cd

Hafif bir ortam oluşturacaksan, kurulumun sonundaki masaüstü ve Debian ortamı ile ilgili seçeneklerin hiçbirini işaretleme. Böylece oldukça boş bir ortam elde edeceksin. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlattığında herhangi bir masaüstü ortamı ve görüntü yöneticisi kurulu olmadığından, TTY ortamında kullanıcı adı ve parola girerek oturum açacaksın.

Eğer Xfce kuracaksan aşağıdaki komutlarla kolayca yapabilirsin. Komuta LightDM'de ekledim.

Kod:
su
apt update

Ayrıca aşağıdaki komutu da çalıştır, böylece sudo komutunu kolayca kullanabilmiş olacaksın.

Kod:
apt install sudo
adduser $USER sudo

Sonrasında sistemi yeniden başlat. Böylece temel bir oturum için gerekli olanları otomatik olarak yüklemiş olursun.

Çözüm

Kod:
su
apt update

Kod:
apt install sudo
adduser $USER sudo

Hocam sağolun vallahi. Her konuda yardımıma koştunuz :) @gen2 ya da @433815 hocam müsait olduğunda Gentoo'daki sıkıntılarımı soracağım :)

EDIT: Konuyu açtım. Onaylanınca bakarlar umarım :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı