Decrypt Virüsü

Benzer bir virüs bana bulaştığında geri yükleme noktası dosyalarımı geri getirmişti. Tabii ki sonrasında diskimi korumalı bir bilgisayara takarak diski tamamen tarattım. 112 tane zararlı buldu (Vay anasını.) ve kaldırdı. Bahsettiğim diski hala kullanıyorum. Özel olarak sistem geriyükleme işe yarayabilir. Samsung Recovery 4 yıllar yıllar önce başka virüslerden kurtaşmıştı misal olarak.
Ben kağıda yazıyorum ya da USB belleke TXT olarak koyuyorum.
O da zararlı yazılımlara "Ben buradayım, beni al." demek gibi olmuş ama herkesin kendi seçimi. USB'ye bir zararlı bulaşması durumunda olaylar içler acısı.

Hocam çok soru soruyorum ve rahatsız ediyorum özür dilerim, sistem geri yükleme veya Windows 10'un kendi format sistemi işe yarıyabilir mi tamamen kurtulmam için? Uğraşmak istemiyorum artık saat 5'ten beri bununla uğraşıyorum.
Sistem geri yükleme işe yaramaz. Arkadaşlar dosyalarınızı kurtarabilmeniz için uğraşmışlar ama dosyalar önemli değil, direk kurtulayım diyorsanız format işe yarar.

Son düzenleme:
Bir bakıma doğru olabilir. Beni kurtardı diye herkesi kurtaracak hali yok. Belki de zararlıyı yazanlar bunun için de bir önlem almıştır.
Hocam ben mesajınızı tam okumadan cevaplamıştım. Benim başıma da geldi .derp uzantılı bir fidye virüsü. Her şeyi denemiştim. Buna dayanarak yazmıştım ama belki virüse göre değişiyordur. Madem sizde işe yaramış bir denemekte fayda var. Olmazsa dosyaları önemli değil zaten format en temizi. Keşke şu konuya daha önce denk gelseymişim de bende dosyalarımı kurtarabilseymişim.

Son düzenleme:
Hocam çok sıkıntı virüs gibi duruyor. Adama 900 dolar vereceğinize yeni PC alsanız daha ucuz oluyor.😀 Eğer içinde gerekli belge yoksa format atmayı deneyiniz.☹️

Windows 10'un kendi format sistemi işe yarar mı?
Dosyalarınız önemli değilse format işinizi görür ama dediğim gibi tüm dosyalarınızı kaybedersiniz.

Windows'un kendi sıfırlama aracı yerine temiz kurulum yapın. Önce iyi bir AV ile zararlıyı silin, ardından Windows'u USB'ye yazdırıp temiz kurulum yapın.

Hocam işte onu bilemeyeceğim. Eğer yapabiliyorsanız temiz bir şekilde format atın. Eğer illa Windows 10'un format sistemini kullanacağım derseniz önce Kaspersky ile tarama yaptıktan sonra Windows 10'un formatını atın. Formattan sonra Kaspersky ile tekrar tarama yapın. Bence daha sonra silmeye de gerek yok.

Hocam çok soru soruyorum ve rahatsız ediyorum özür dilerim, sistem geri yükleme veya Windows 10'un kendi format sistemi işe yarıyabilir mi tamamen kurtulmam için? Uğraşmak istemiyorum artık saat 5'ten beri bununla uğraşıyorum.
Olmaz 15 gün önce bir virüs indirdim diyorsunuz. O kadar kolay silindiyse o zaten bir dağıtıcı yazılımmış. Geçmiş olsun.
Sıkıntı devam edebilir direkt temiz kurulum yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı