Dede Makedonyalıysa Makedonya vatandaşlığı alınabilir mi?

Hocam neden hakaret ediyorsunuz sadece vatandaşlık alabilir miyim diye sordum "mağaraya geri dönüp orangutan agalarla mı takılmacalar :d" demek gerçekten sinirlendirici bir şey.

Hocam şöyle bir link buldum ne kadar doğru bilmiyorum ama bir göz atın isterseniz. Anladığım kadarıyla eğer dedeniz vatandaşlık alırsa anneniz veya babanız kimin babasıysa artık vatandaşlık alabilir gibi duruyor onlar alırsa sizde alma hakkı kazanırsınız gibi duruyor. Benim anladığım bu.
Hocam ücret almıyorsa cuma günü deneyebilirim.
 
Niye alamayasın, dedenin orada yaşamış olduğunu kanıtlayabilirsen alırsın. Ev, arsa sahipliği varsa işin daha kolay olur. Ancak hatrı sayılır miktarda para harcaman gerekiyor. Danışmanı, vatandaşlık, evrak işleri cartu curtu derken çok fazla masraf çıkıyor. Danışman olarak da güvenilir, deneyimli birine rast gelmek de işin önemli noktası.
 
Benim dedem de Makedonya Köprülü doğumlu. Naptın almaya çalıştınız mı yoksa düşünüp bıraktın mı?
 
Benim dedem de Makedonya köprülü doğumlu. Ne yaptın almaya çalıştınız mı yoksa düşünüp bıraktın mı?

Hocam galiba avukat parası filan lazımmış ama emin değilim bir arkadaşın dediğine göre vatandaşlık almak için kanıt gerekiyormuş yani benim dedemin kimliğinde Makedonya'nın bir şehri yazıyor.
 
Hocam biz bir avukat aracılığıyla başvuru yaptık ama sonuçlanmadı. Bir de şöyle bir şey var ki avukatla başvuru yapsanız bile vatandaşlık alamama ihtimaliniz de var. Biz başvuruyu yapalı 1 sene oluyor yaklaşık. Bu arada ek olarak söyleyeyim başvuruyu kendiniz yapabilirsiniz ama çok zor olur sizin için. Nedeni ise orası Türkiye gibi değil ne yazık ki, devlet dairelerinde bütün işler rüşvetle ve tanıdık vasıtasıyla yürüyor. Rüşvetten kastım da az bir para değil bu arada. Aynı zamanda işlemler bu kadar karışıkken bu kadar şeyi kendiniz ayarlayabilir misiniz bilemiyorum. Başvuracaksanız bir avukata danışmanızı tavsiye ediyorum ben. Üstüne üstlük bir de dil meselesi var, ki bu işlemlerde ülkenin resmi dilinin kullanılması gerekiyor, bu da bayağı zorluyor başvuru yapan kişiyi.
 

Geri
Yukarı